Pak slaag voor Jong FC Volendam na dramatisch kwartier

Noordwijk - Jong FC Volendam 5 - 1 (0 - 0)

14 december 2019 / Tweede Divisie

Jong FC Volendam heeft het prima resultaat van een week eerder geen vervolg kunnen geven in Noordwijk. Na 90 minuten spelen stond er een grote nederlaag op het bord, iets waar het halverwege absoluut nog niet naar uit zag.

De weersverwachting bleek beter te zijn dan dat het daadwerkelijk was in Noordwijk. Dat gold achteraf ook voor de wedstrijd uit FC Volendam oogpunt. Nadat Darius Johnson met een omhaal maar net naast de goal mikte gingen de sluizen open. Waar het eerst zachtjes regende vluchtte alles en iedereen die langs het veld stond naar een overdekt plekje. De spelers konden dat uiteraard niet en waren in een mum van tijd volledig doorweekt. Doelman Lauwers werd warm gehouden door de Noordwijk aanvallers. Binnen een kwartier moest hij tweemaal flink in actie komen. De mannen van Smit en Plat kregen in het restant van de eerste helft nog twee mogelijkheden. De eerste was een vrijetrap net buiten de zestien, maar de inzet van Samir Ben Sallam verdween over de goal. Maar tien minuten later misschien wel een betere mogelijkheid. Volendam kwam er met drie aanvallers uit, met nog twee middenvelders in de achtervolging. Maar de bal werd slordig verspeeld. De slotfase was een beetje rommelig door vervelende blessures aan beide kanten. Het spel lag wel ruim zes minuten stil, waarin de spelers letterlijk verkleumden.

Na enigzins wat opgewarmd te zijn kwam Jong FC Volendam goed uit de startblokken. Een poging van Victor van Montfort werd geblokt, waarna Youssef Blel schitterend binnen schoot. Lang konden de mannen echter niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later werd spits Emiel Wendt te veel ruimte gegeven en het was al weer gelijk. De hier op volgende 15-20 minuten zijn om heel snel te vergeten. Het was over en uit met de oranjejhemden en Noordwijk voelde zich als een vis in het water. Zo was het 21 minuten na de 1-1 maar liefst 5-1 voor de thuisploeg. Doordat ASWH ongeveer het zelfde meemaakte op het Kasteel (rust 0-2 en eindstand 6-2) gaat Jong FC Volendam als nummer zeventien de "winterstop" in. Maandag is er nog wel een belangrijke dag voor Jong, want dan worden er besluiten genomen over de toekomst van de positie van de BVO teams in de piramide. Voor de spelers staat 11 januari pas weer in de agenda als belangrijke dag. Op die zaterdag krijgen we Katwijk op bezoek in ons Kras Stadion.

Scoreverloop:
56. Youssef Blel 0-1
66. Emiel Wendt 1-1
68. Denzel James 2-1
75. Huib Oversloot 3-1
79. Nick van Staveren 4-1
87. Fanny Waandels 5-1

Opstelling Noordwijk:
Mike van Vliet, Guy Smith (44. Huib Oversloot), Brayen Bröcker, Thomas Reynaers, Nick van Staveren, Raïes Roshanali, Rob Overvliet, Sander Bosma, Emiel Wendt (83. Fanny Waandels), Dylan Rietveld, Denzel James (70. Tjeerd Westdijk)

Opstelling Jong FC Volendam:
Barry Lauwers, Brian Plat, Darryl Baly, Mike Eerdhuijzen, Dean James, Kevin van Gasteren (46. Taye Lee), Darius Johnson (45+2. Youssef Blel), Samir Ben Sallam, Dyllandro Panka (74. Jim Beers), Victor van Montfort, Ibrahim el Kadiri

Scheidsrechter:
T. (Thijs) Voncken (Hulsberg)

Toeschouwers:
400

Gele kaarten:
Dylan Rietveld (Noordwijk), Youssef Blel (Jong FC Volendam)

Foto's:
Pro Shots / Sonny LensenLaatste nieuws