Piepjong FC Volendam O21 kansloos onderuit tegen De Graafschap O21

Jong FC Volendam - De Graafschap O21: 1 - 3 (0 - 1)

23 oktober 2023 / Landelijke O21 competitie

Een wel erg jeugdig Jong FC Volendam verloor afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap O21, die oorspronkelijk gepland stond tijdens de Volendammer Kermis. Een sterke uitploeg met een boel ervaring won moeiteloos in het Kras Stadion, dankzij een dubbelslag van Ezra van der Heiden en een goal van Blnd Hassan. Aan de kant van Jong FC Volendam scoorde debutant Jesper Tielemans de eretreffer: 1 – 3.

Al vanaf de aftrap zette De Graafschap hoogdruk, maar de ploeg van Michael Dingsdag voetbalde zich er goed onderuit. Speldenprikjes, dat waren de kansen van de Volendammers. Schoten van Caner Demircioglu, David Petrović en Jermaine Rijssel bleken te onnauwkeurig. Het werd merendeels overleven, maar dankzij een uitstekend keepende Abdessalam Ouboumalne bleef de brilstand op het bord. Op slag van rust moesten de Volendammers een bittere pil slikken: Een hoekschop van De Graafschap werd hard achter sluitpost Ouboumalne gekopt door Van der Heiden. Zo gingen beide ploegen met een 0 – 1 stand aan de thee.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde: via een hoekschop schoof Hassan de 0 – 2 voor zijn ploeg binnen. De schouders gingen eronder en via de ingevallen Kay-Shawn Wong-A-Soij werd het eerste Volendamse gevaar van de tweede helft getekend. Een gekruld schot ging nipt langs de paal, zo ook een kopkansje. Zo kreeg de equipe van Dingsdag weer kleur op het gezicht.

Teleur

Na een ruim uur maakte Van der Heiden zijn tweede van de middag. Een strakke voorzet van Sam Bisselink werd door de middenvelder ingegleden en liet Ouboumalne kansloos. De maker van twee goals werd daarna direct gewisseld voor Mike Veenstra. Ook aan Volendamse zijde werd gewisseld; Ezechiel Fiemawhle werd gebracht voor het stukje ervaring, waar Anass Bouziane en Tielemans hun debuut voor de Onder 21 van FC Volendam mochten maken. Laatstgenoemde was het enige lichtpuntje voor Jong FC Volendam. Bij zijn eerste balcontact passeerde Tielemans de defensie van De Graafschap en verschalkte met een droge knal de Doetinchemse sluitpost Ties Wieggers: 1 – 3.

Na de treffer gingen de Volendammers over op de ‘alles of niets’-tactiek, maar het mocht niet baten. De Graafschap ging met de drie punten aan de haal en liet Jong FC Volendam met lege handen achter.

Go Ahead Eagles-thuis

Zaterdag speelt Jong FC Volendam in eigen huis tegen Go Ahead Eagles O21. Om 15:00 uur wordt er in het Kras Stadion afgetrapt.

Scoreverloop:
45+1’ Ezra van der Heiden 0 – 1
47’ Blnd Hassan 0 – 2
63’ Ezra van der Heiden 0 – 3
74’ Jesper Tielemans 1 – 3

Gele kaarten:
Blnd Hassan (De Graafschap O21) en Mika van der Horst

Opstelling Jong FC Volendam: Abdessalam Ouboumalne; Rob Tol, Jay Koorndijk, Luc van Koeverden, Francisco Reyes Marizan; Mika van der Horst, Flip Klomp (73. Jesper Tielemans), Robin van Cruijsen (89. Milan Engelander); Caner Demircioglu (60. Key-Shawn Wong-A-Soij), David Petrović (73. Anass Bouziane), Jermaine Rijssel (73. Ezechiel Fiemawhle)

Opstelling De Graafschap O21: Ties Wieggers; Jim van der Logt, Joran Hardeman (46. Jesse Oostendorp), Maas Willemsen, Jesper van Riel; Stan Wevers, Hamza Bouihrouchane (65. Denzel Eijken), Ezra van der Heiden (65. Mike Veenstra); Sam Bisselink (81. Mert Bulut), Elie Raterink, Blnd Hassan (73. Tygo Grotenhuis)

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Chris Dingsdag


Laatste nieuws