Jong FC Volendam blijft puntloos op vreemde bodem

Quick Boys - Jong FC Volendam 3 - 1 (1 - 0)

07 september 2019 / Tweede Divisie

Jong FC Volendam heeft ook de tweede wedstrijd op vreemde bodem verloren. Ondanks dat er kansen op meer waren in de eerste helft, liep Quick Boys na rust ruim uit. Via Roy Tol kwamen we nog wel op het scorebord, maar de score bleef steken op 3-1.

Omdat het eerste elftal zondag tegen Almere City FC moet spelen was het logisch dat een aantal spelers niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen Quick Boys zaten. Uiteraard jammer voor de supporters, maar een kans voor de nog jongere spelers om het te laten zien. Quick Boys was er op gebrand om een goed resultaat te boeken. Na jaren van afwezigheid zijn ze weer terug op het hoogste niveau en willen hier op termijn ook gaan oogsten. Zij namen dan ook vanaf minuut één het initiatief zonder in eerste instantie echt gevaarlijk te worden. Toch kwam er na een minuut of vijf toch een leuke aanval van Jong FC Volendam via Dean James en Youssef Blel. Helaas werd de voorzet geblokt en tot corner verwerkt. Vijf minuten later mochten de mannen van Smit en Plat hun handen dichtknijpen dat het nog 0-0 stond. Na een schorsing van een jaar stond Martin van Eeuwijk voor het eerst in de basis bij de thuisploeg en speelde alsof hij dat de afgelopen 52 weken elke week had gedaan. Oog in oog met Barry Lauwers mikte hij echter naast het doel. Toch viel even later de verdiende goal voor Quick Boys. Aanvoerder Micky van de Ven vloerde Tommy Bekooij binnen de beruchte lijnen en dat leverde Quick Boys een strafschop op. Dat was overigens al de tweede strafschop in drie wedstrijden die Jong FC Volendam tegen kreeg. Tommy Bekooij ging zelf achter de bal staan en stuurde Barry Lauwers de verkeerde hoek in: 1-0. Voor de oranjehemden leek dit het sein te zijn om het initiatief te nemen. Eindelijk werd er snel en vooruit gespeeld. Binnen tien minuten na de 1-0 kreeg Volendam drie mogelijkheden om minstens op gelijke hoogte te komen. Maar tot drie keer toe lag bij een inzet van Roy Tol de doelman, Paul van der Helm, in de weg. Vooral bij de derde kans had Roy Tol misschien een andere optie moeten bedenken, maar dat is achteraf. Tegenvaller was dat na nog geen half uur spelen nieuweling Samir Ben Sallam met een schouderblessure naar de kant moest. Maar ondanks deze noodgedwongen wissel bleef Volendam op zoek naar de 1-1. Het bleef overigens ook oppassen voor de gevaarlijke tegenstoten van Quick Boys, maar Barry Lauwers hield de schade beperkt tot de 1-0. Omdat schoten van Max Veerman en Ibrahim el Kadiri ook door de doelman uit het doel werden getikt gingen we met een 1-0 stand aan de thee.

Na de rust was er eigenlijk nog maar één ploeg die recht had op de drie punten: Quick Boys. Ze speelden, onder aanvoering van uitblinker Martin van Eeuwijk, fantastisch. Doelman Barry Lauwers had al twee keer flink in moeten grijpen voordat hij na een klein uur spelen wel moest capituleren. Een vrijetrap van Tommy Bekooij verdween in de bovenhoek. Toen het nog geen tien minuten later 3-0 werd leek de wedstrijd ook wel gespeeld. Het was opnieuw Bekooij op aangeven van Van Eeuwijk die scoorde. Een afstraffing dreigde, maar die bleef gelukkig uit. Bij een spaarzame aanval van Jong FC Volendam ging Ibrahim el Kadiri over de knie bij Mohamad Mahmoed. Ook hier ging de bal op de stip, de tweede strafschop dit seizoen voor de oranjehemden. Roy Tol benutte dit buitenkansje en gaf de score een dragelijker aanzicht. Nog even werd er aangezet voor een slotoffensief, maar Quick Boys bleef vrij simpel overeind. Zo ging de wedstrijd dan ook verdiend verloren. Er had in de eerste helft zeker meer ingezeten, maar in het eerste half uur na rust werden we volledig overklast door Quick Boys. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging als regerend kampioen AFC op bezoek komt in ons Kras Stadion. Aftrap is om 15:00 uur, de nieuwe vaste aanvangstijd voor thuiswedstrijden van Jong FC Volendam.

17' - Tommy Bekooij (strafschop) 1-0
59' - Tommy Bekooij 2-0
67' - Tommy Bekooij 3-0
77' - Roy Tol (strafschop) 3-1