Remise met gemengde gevoelens voor Jong

Rijnsburgse Boys - Jong FC Volendam 1 - 1 (0 - 1)

21 september 2019 / Tweede Divisie

Jong FC Volendam is er niet in geslaagd om drie punten van de uien af te snoepen. Ondanks dat er voldoende kansen waren op meer, mocht de ploeg van Smit en Plat nog blij zijn dat in de slotfase een inzet van Dani van der Moot op de binnenkant van de paal belandde. Het werd dus een 1-1 eindstand met gemengde gevoelens.

Na het spektakel van een week geleden trakteerden Rijnsburgse Boys en Jong FC Volendam vandaag het publiek ook op een heerlijke wedstrijd. De mannen van Smit en Plat begonnen sterk aan het duel. Binnen tien minuten waren er twee aardige mogelijkheden. Eerst werd een voorzet van Roy Tol net voor de voeten van Derry John Murkin weggetikt voordat hij kon afronden bij de tweede paal. Amper een minuut later op randje buitenspel haalde die zelfde Murkin hard uit. Via de vingertoppen van doelman Bradly van der Meer verdween de bal over. Met ongeveer tien minuten op de klok kantelde de wedstrijd een beetje. De thuisploeg nam het initiatief over en kwam rond het kwartier spelen een aantal keer heel gevaarlijk voor het doel van Barry Lauwers. Hoe lekker is het dan dat je op zo'n moment zelf de 0-1 maakt. Dean James gaf een afgemeten voorzet die door Derry John Murkin stijlvol via de binnenkant van de paal werd binnen getikt. De "uien" kregen daarna kansen op de gelijkmaker. Barry Lauwers redde voortreffelijk op een kopbal van Jeroen Spruijt. Al had dit achteraf niet veel uitgemaakt, want er werd alsnog gefloten voor buitenspel. Maar de grootste kans was even later voor Joël Tillema. Hij had bij de tweede paal de bal voor het intikken, maar deed het vrijwel onmogelijke door de kans om zeep te helpen. We zaten inmiddels in de laatste tien minuten van de eerste helft en het spel bleef op en neer golven. Ibrahim el Kadiri leek al "dansend" richting de 0-2 te gaan, maar besloot niet zelf te schieten wat misschien een betere optie was geweest. Aan de andere kant zag Dani van der Moot een schot op de lat boven Barry Lauwers belanden, maar het slotakkoord was voor Jong FC Volendam. Martijn Kaars ging er vandoor op links en legde terug op Murkin. Die zag echter de keeper redding brengen op zijn inzet.

Je kunt zeggen dat Jong FC Volendam niet sterk uit de kleedkamer kwam, maar ook dat Rijnsburg het juist wel deed. Na een matige aftrap en hervatting van Volendam volgde een ware belegering van de goal door Rijnsburgse Boys. Maar liefst vier corners binnen vijf minuten waarbij Barry Lauwers zijn kwaliteiten moest tonen. Ook mochten we niet klagen toen de scheidsrechter een handsbal niet als opzettelijk zag in de zestien van Volendam. Uit de counter kwamen we er zelfs heel gevaarlijk uit. Murkin werd echter goed verdedigd, dus kreeg hij de bal niet bij de vrije Martijn Kaars. Ook Roy Tol lukte het niet, al had hij zelf de mogelijkheid. Hij werd diep gestuurd, maar treuzelde oog in oog met de doelman te lang en zag een verdediger ingrijpen. De 0-2 viel met nog ruim twintig minuten op de klok toch nog bijna. Het schot van Murkin ketste echter via de binnenkant van de paal weer het veld in. Dani van der Moot had de 1-1 op zijn schoen, maar de inzet ging voorlangs het doel. De thuisploeg ging steeds meer risico nemen en dat bezorgde uiteraard de nodige ruimte voor Volendam. Na een corner leek op aangeven van Micky van de Ven collega verdediger Darryl Baly de 0-2 binnen te tikken. Zijn inzet werd vlak voor de lijn gekeerd. De druk op de goal van Lauwers bleef echter onverminderd hoog. Bij een corner in de echte slotfase ging het mis. De net voor de corner ingevallen Carlos Opoku kopte de niet geheel overdiende 1-1 binnen. Even later leek het zelfs helemaal mis te gaan voor Jong FC Volendam. Maar de uien konden ons niet aan het huilen krijgen. Het schitterende schot van Dani van der Moot ketste op de binnenkant van de paal en vloog vlak voor de tweede paal weer het veld in. Zo bleef de aantrekkelijke wedstrijd steken op een 1-1 gelijkspel. Na drie nederlagen toch weer even lekker om een puntje te pakken, maar duidelijk is dat er toch wat beter met de geboden kansen omgegaan moet worden.

21' - Derry John Murkin 0-1
86' - Carlos Opoku 1-1