Ruime overwinningen voor de O21 en O19

N.E.C. O21 – FC Volendam O21: 1 – 4 / Almere City FC O19 – FC Volendam O19: 0 – 6

08 oktober 2024 /

Door doelpunten van Daan Steur, Ghillian Ilaria, Caner Demircioglu en Mauro Zijlstra haalde de O21 de overwinning binnen tegen N.E.C. In Nijmegen werd het 1 – 4. FC Volendam O21 gaat daardoor gedeeld aan kop in de competitie.

De eerste veertig minuten van de wedstrijd lukte het beide partijen niet om trefzeker te zijn. Een eerste echte kans voor de thuisploeg was van Luc Nieuwenhuijs. De bal kwam op de lat terecht, waardoor ze niet op voorsprong kwamen. In de laatste minuut van de eerste helft kregen de Volendammers een vrije trap. Imran Nazih kon Daan Steur bedienen, die deze kans vakkundig afmaakte. Al glijdend schoot Steur de bal in de verre hoek, die daardoor zorgde voor een 0 – 1 ruststand.

De stand werd verdubbeld nadat Mauro Zijlstra de bal veroverde van doelman Freek Entius. Zijlstra waagde een poging, maar deze werd onderschept door de goalie. Ghillian Ilaria maakte af waar Zijlstra aan begonnen was en schoot de bal in de korte hoek binnen: 0 – 2. Kort hierna schoot Steur nog een keer in het net, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Nog geen minuut later kwam de 0 – 3 wel op het scorebord te staan. Na goed samenspel tussen Daniël Beukers en Ilaria, die de assist gaf, maakte Caner Demircioglu de derde goal in de buitenste hoek. Met nog een kwartier te spelen kregen De Wijdbroeken een strafschop. Zijlstra stuurde Entius de verkeerde hoek in en schoot raak: 0 – 4. De Nijmegenaren produceerden nog wel een eretreffer. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1 – 4.

44’ Daan Steur 0 – 1
62’ Ghillian Ilaria 0 – 2
66’ Caner Demircioglu 0 – 3
76’ Mauro Zijlstra 0 – 4
77‘ Mohamed Sekou Touré 1 – 4

Opstelling FC Volendam O21: Khadim Ngom; Déron Payne (46. Luc van Koeverden), Nash Bijnoe, Daan Steur, Daniël Beukers; Nordin Bukala, Imran Nazih, Ghillian Ilaria (76. Giraynho Kluivert); Caner Demircioglu (76. Azzam Nasri), Mauro Zijlstra (84. David Petrović), Anwar Ouled Amar (62. Key-Shawn Wong-A-Soij).

FC Volendam O19 blijft na een zesde overwinning op rij bovenaan staan. Dankzij een 0 – 6 overwinning tegen de leeftijdsgenoten van Almere City nemen zij de drie punten mee naar huis. Thymen van der Geer, Jesper Tielemans, Luca Blondeau, Robin van Cruijsen en Valenciano Perseit scoorden.

Na 29 minuten viel het eerste doelpunt voor Wijdbroeken. Via een assist van Anass Bouziane, die vanaf eigen helft zich door de verdediging heen dribbelde, schoot Jesper Tielemans de bal in de kruising: 0 – 1. Kort daarna werd een vrije trap toegekend aan de Volendammers. Vanaf een meter of twintig gaf Robin van Cruijsen de bal perfect op Luca Blondeau, die binnen kon tikken. De stand werd daardoor verdubbeld: 0 – 2. Voor rust volgde ook nog de derde treffer. Door een verkeerde pass van Zep Boerboom veroverde Van Cruijsen de bal. Keenan Cruden wierp zich naar voren. Thymen van der Geer stond vrij en schoot ‘m recht in het doel langs goalie Myles Van Buschbach.

De Volendammers namen in de tweede helft gelijk weer het initiatief. Van Cruijssen zag Van der Geer, die de bal vervolgens inprikte: 0 – 4. Aansluitend was Van Cruijsen trefzeker. Tielemans legde de bal perfect klaar voor de middenvelder, die piekfijn inschoot: 0 – 5. In de laatste minuut van de wedstrijd maakten de Volendammers de zesde goal. Jacob Simon zag Elias Hazir vrijstaan. Het lukte Hazir niet om de bal aan te tikken, die gekaapt werd door de verdediging van Almere. Valenciano Perseit stond vlak achter Hazir en kon de bal veroveren. Hij vond vervolgens het net, waardoor de eindstand bepaald werd op 0 – 6.

29’ Jesper Tielemans 0 – 1
33’ Luca Blondeau 0 – 2
42’ Thymen van der Geer 0 – 3
50’ Thymen van der Geer 0 – 4
56’ Robin van Cruijsen 0 – 5
90’ Valenciano Perseit 0 – 6

Opstelling FC Volendam O19: Yaell Samson; Francisco Reyes Marizan, Luca Blondeau, Lars de Wit, Quincy Hoquee (59. Matthijs Stoelinga); Mohammed Belfqih (59. Joey de Ruiter), Anass Bouziane (67. Valenciano Perseit), Robin van Cruijsen; Keenan Cruden (67. Elias Hazir), Jesper Tielemans, Thymen van der Geer (75. Jacob Simon).

Tekst & foto's: FC Volendam