Ruime winstpartij tijdens seizoenafsluiter Jong FC Volendam tegen Willem II O21

Willem II O21 - Jong FC Volendam: 1 - 5 (0 - 3)

02 juni 2024 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam eindigde dit seizoen derde op de ranglijst van de O21 Competitie Divisie 2. Een ruime winstpartij op Willem II zorgde voor een fraaie afsluiting. De Volendammers moesten dat echter met negen man doen, want een krap half uur voor tijd werden Jay Koorndijk en Nash Bijnoe met een rode prent van het veld gestuurd. Quincy Hoeve en Jermaine Rijssel vonden beide twee keer het net. Ook Ezechiel Fiemawhle scoorde voor de Volendammers. In Tilburg werd het 1 - 5.

De bal rolde nog maar net en toch mochten de Volendammers al juichen. Na twee minuten was het Hoeve die de score opende door de bal ongenadigd hard achter Willem II-goalie Karst de Leeuw te werken. Tien minuten later werd de score verdubbeld via Fiemawhle. Een fraaie rush en indraaier van Key-Shawn Wong-A-Soij werd binnengekopt door de vertrekkende Fiemawhle. Daarmee lieten de gasten weten niet voor de grap naar Tilburg afgereisd te zijn. De Volendamse stempel werd na twintig minuten spelen helemaal op de wedstrijd gedrukt toen Hoeve zijn tweede en daarmee de derde van de middag maakte. Een dieptebal werd door de aanvaller opgepikt en acrobatisch achter De Leeuw gewerkt: 0 - 3.

Penalty

Vlak voor het rustsignaal kregen de Volendammers een strafschop toen Robin van Cruijsen werd gevloerd in de Tilburgse zestien. Hoeve nam plaats achter de bal om zijn hattrick de complementeren. Goalie De Leeuw zorgde er echter voor dat Hoeve de bal niet mee naar huis kreeg door de penalty te keren. Zo gingen beide teams met een 0 - 3 stand richting de kleedkamers.

Op dezelfde voet

De Volendammers vlogen uit de tweede helft-startblokken toen invaller Jermaine Rijssel vrijwel direct na het startsein de 0 - 4 voor zijn rekening nam. Een dribbel vanaf de linkerkant, waarbij hij twee Tilburgers het bos in stuurde, eindigde via een prachtige krul in de rechter bovenhoek van het doel. Daarmee maakte Rijssel zijn eerste in dienst van Jong FC Volendam.

Rood

Een probleemloze middag was het zeker niet, want na 66 minuten moesten de Volendammers het doen zonder Bijnoe, die zijn tweede gele kaart van de middag kreeg. Nog geen vijf minuten later werd het een negental, want een te harde ingreep van Koorndijk werd het gevolg van een strafschop tegen en een abrupt einde van zijn wedstrijd: rood. De strafschop werd benut door Willem II-invaller Uriël van Aalst, die daarmee debutant Khadim Ngom verschalkte.

Wedstrijd in het slot

Met nog acht minuten te gaan gooide Rijssel met zijn tweede van de dag de wedstrijd in het slot. Met een fraaie actie vanaf de linkerflank passeerde hij wederom drie verdedigers, bereikte de zestien en werkte koeltjes af. Daarmee werd de eindstand in Tilburg bepaald: 1 - 5.

Bijzonderheden:
Rode kaart Nash Bijnoe (twee keer geel) en Jay Koorndijk

Gele kaarten:
Abdessalam Ouboumalne

2' Quincy Hoeve 0 - 1
13' Ezechiel Fiemawhle 0 - 2
19' Quincy Hoeve 0 - 3
46' Jermaine Rijssel 0 - 4
73' Uriël van Aalst 1 - 4
82' Jermaine Rijssel 1 - 5

Opstelling Willem II O21: Karst de Leeuw; Tristan Hesselberth (74. Haye van Gemert), Max Christoffel, Bas Pennock (56. Siegert Baartmans), Jens Mathijsen; Martijn van der Sande (56. Mees Hoeben), Mika de Jong, Pieter van Maarschalkerwaard (57. Uriël van Aalst); Per van Loon, Emre Aksi (56. Zico Jamai Soree), Naïm Matoug

Opstelling Jong FC Volendam: Abdessalam Ouboumalne (66. Khadim Ngom); Waleed Ait Abdellah, Jay Koorndijk, Enzo Pestana (66. Laurens van Kleef), Nash Bijnoe; Myron Mau-Asam, Robin van Cruijsen (66. Luc van Koeverden), Reno Becker; Ezechiel Fiemawhle (85. Ibrahim El Kadiri), Quincy Hoeve, Key-Shawn Wong-A-Soij (46. Jermaine Rijssel)

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Chris Dingsdag