Sevilla FC maatje te groot in leerzaam oefenduel

Sevilla - FC Volendam 7 - 0 (5 - 0)

15 december 2022 / Oefenwedstrijd

In het Estadio Jesus Navas heeft FC Volendam donderdagavond tijdens het trainingskamp in Spanje een leerzaam oefenduel afgewerkt tegen Europa League-deelnemer Sevilla FC. De Spanjaarden wonnen het duel met 7 - 0, maar maakten in de eerste helft al het verschil.

FC Volendam trof een Sevilla met enkele bekende namen. Nemanja Gudelj en Karim Rekik kennen een verleden in Nederland. Spelers als Ivan Rakitic, Jesus Navas en Rafa Mir genieten bekendheid op internationaal niveau. Bij FC Volendam was er een basisplaats op het middenveld voor Lequincio Zeefuik. Ondanks een redelijke start was het Sevilla dat al vroeg op een 1 - 0 voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de zijkant kon worden binnengetikt door Gudelj.

Effectief Sevilla

FC Volendam leek zich te kunnen herpakken van de vroege tegenslag. Toch was het na twintig minuten opnieuw raak voor de thuisploeg. Balverlies door de as werd afgestraft door de Spanjaarden. Mir schoot hard en hoog de bal achter Filip Stanković. FC Volendam drong zo nu en dan wel aan, maar kreeg pas na 25 minuten een eerste kans. Bilal Ould-Chikh dwong doelman Alberto Flores tot een redding met een laag en hard schot. Tien minuten voor rust was Robert Mühren dichtbij een aansluitingstreffer, maar hij schoot hard op Flores. Aan de andere kant vielen de ballen er makkelijker in. Carlos Alvarez maakte er met een mooie uithaal 3 - 0 van. Nemanja Gudelj maakte kort hierna zijn tweede van de avond en een minuut later deed Rafa Mir hetzelfde. Zo zochten de twee ploegen de kleedkamer op met een stand van 5 - 0.

Wim Jonk koos in de tweede helft voor een compleet nieuwe voorhoede, met daarin Daryl van Mieghem, Henk Veerman en Jordi Blom. Diego Gustavo was de vervanger op het middenveld van Lequincio Zeefuik. Een andere invaller was Imran Nazih, hij was na tien minuten in de tweede helft gevaarlijk met een hard schot over het doel van Sevilla. FC Volendam had meer de bal en zocht ook naar kansen. Bij balverlies was het de thuisploeg die er zo nu en dan snel uit wist te komen en zo ook enkele kansjes kreeg. Toch oogden de oranjehemden een stuk stabieler dan voor rust.

Slotakkoord

Het spel bleef gedurende de tweede helft op en neer golven. FC Volendam wist kansjes te krijgen via Veerman en Van Mieghem. Tot scoren kwam de ploeg van Wim Jonk echter niet. Sevilla deed dit wel nog twee keer. Vlak voor tijd was het invaller Nacho Quintana die het nog even op zijn heupen kreeg en de eindstand met twee doelpunten bepaalde op 7 - 0.

Trainingskamp Spanje

FC Volendam verblijft nog tot en met dinsdag in Spanje, waarna het zich in Nederland verder zal voorbereiden op de hervatting van de Eredivisie.

6' Nemanja Gudelj 1 - 0
21' Rafa Mir 2 - 0
38' Carlos Alvarez 3 - 0
41' Nemanja Gudelj 4 - 0
42' Rafa Mir 5 - 0
85' Nacho Quintana 6 - 0
90+2' Nacho Quintana 7 - 0

Opstelling Sevilla: Alberto Flores; Jesus Navas (67' Diego Hormigo), Tanguy Nianzou, Nemanja Gudelj (84' Kike Salas), Karim Rekik (67' José Ángel Carmona; Joan Jordan, Fernando (46' Nacho Quintana); Carlos Alvarez (46' Pedro Ortiz), Ivan Rakitic, Oliver Torres; Rafa Mir.

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković; Oskar Buur (62' Achraf Douiri), Benaissa Benamar (62' Josh Flint), Xavier Mbuyamba, Derry John Murkin (62' Dean James); Carel Eiting (62' Brian Plat), Walid Ould-Chikh (46' Imran Nazih), Lequincio Zeefuik (46' Diego Gustavo); Bilal Ould-Chikh (46' Daryl van Mieghem), Robert Mühren (46' Henk Veerman), Ibrahim El Kadiri (46' Jordi Blom).

Tekst & foto's: FC Volendam