Knap gelijkspel op De Westmaat

Spakenburg - Jong FC Volendam 1 - 1 (1 - 0)

29 februari 2020 / Tweede Divisie

Net als in het Kras Stadion heeft Jong FC Volendam ook op de Westmaat met 1-1 gelijk gespeeld tegen Spakenburg. De eerste helft was de thuisploeg beter, maar in de tweede helft kregen de mannen van Johan Plat en Berry Smit meer grip op de wedstrijd. In de slotfase was er nog kans op meer, maar over de hele wedstrijd gezien was het gelijke spel wel verdiend.

In het begin zag het er nog niet naar uit dat Jong FC Volendam met een resultaat naar huis zou gaan. Na een sterke openingsfase scoorde de thuisploeg al snel de 1-0. Robin Eindhoven kopte zijn verdediger goed uit en liet doelman Joey Roggeveen in de verre hoek kansloos. En Spakenburg bleef maar door stormen. Er waren heel wat mogelijkheden voor de thuisploeg om de rust in te gaan met een ruime voorsprong. Pas in de slotfase van de eerste helft kroop Jong FC Volendam een beetje uit zijn schulp. Maar een vrijetrap van Samir Ben Sallam was een prooi voor doelman Ter Wielen en Darius Johnson zag ook een kans verloren gaan.

Na de thee ging Spakenburg eerst rustig verder met waar het de eerste helft mee bezig was, maar langzaam maar zeker nam Jong FC Volendam de wedstrijd over. Vroeg in de tweede helft was de thuisploeg al gewaarschuwd toen Jong een kans kreeg, maar net mis ging. Met nog een kwartier te spelen lukte het Jong FC Volendam wel. Dyllandro Panka streepte een afgeslagen corner langs de kansloze doelman. Het werd een hele open slotfase waarin beide teams voor de winst gingen. Met samengeknepen billen was het wachten hoe het af zou lopen. Spakenburg kreeg kansen op de winst, maar Dean James was er ook dichtbij. Zijn schot van een meter of dertig spatte uiteen op de lat. In de extra tijd zag de ingevallen Mink Peeters dat doelman Ter Wielen de 1-2 voorkwam. Omdat de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen voor Spakenburg bleef het na zes minuten extra tijd bij 1-1. Een prima punt tegen een sterke middenmoter. Volgende week een hele belangrijke wedstrijd als ASWH op bezoek komt in ons Kras Stadion.