Supersub Blommestijn levert Jong FC Volendam punt op

Jong FC Volendam - Koninklijke HFC: 1 -1 (0 - 0)

30 oktober 2021 / Jack's League

Op een druilerige zaterdagmiddag was het Kras Stadion het theater voor de wedstrijd tussen Jong FC Volendam – Koninklijke HFC. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat liet de eindstand ook kenbaar maken. Supersub Koen Blommestijn bezorgde de tien Volendammers een meer dan verdiend punt: 1 - 1.

De eerste kans in de wedstrijd was voor HFC. Mehmet Yuksel veroverde de bal ten koste van Sjors Kramer en gaf voor op Roy Castien. Castien haalde uit, maar zijn inzet ging voorlangs. Niet heel lang daarna was het oud FC Volendam-speler Jordy Hilterman die uithaalde. Ook die Haarlemse aanval ging naast. Na tien minuten mochten de oranjehemden het proberen. Een snelle aanval werd opgezet door Tayrell Wouter, die net te hoog voor gaf. Jim Beers kon de bal net niet binnen knikken.

Even later liep Lequincio Zeefuik tegen een gele kaart aan na een forse tackle. Het bleek een dure kaart, want niet veel later liep de aanvaller tegen zijn tweede prent aan. Hij stond ongelukkig op de tenen van een tegenstander en dat was voldoende voor zijn tweede gele kaart en dus rood. Zodoende moest Jong FC Volendam verder met tien en hielden tot aan de rust de brilstand op het bord.

Vroege tegengoal

In de tweede helft kwam HFC scherp uit de kleedkamers. Jong FC Volendam-keeper Barry Lauwers had genoeg te doen. Redding na redding was nodig, maar in de zestigste minuut moest de goalie toch buigen voor Jim Hulleman. Op aangeven van Vincent Volkers maakte hij de 0 – 1 voor de gasten.

Gouden wissel

De tegengoal was een wake-up call voor de Volendammers. De wijdbroeken bleven aandringen en probeerden de kansen te verzilveren. Met nog tien minuten te gaan zette trainer Johan Plat zijn laatste wissels in. Hamza Rahaoui en Koen Blommestijn kwamen in het veld voor Jim Beers en Joey Antonioli. Blommestijn had niet lang nodig om zich te laten gelden. Zijn eerste balcontact was meteen raak. Een fraaie kopbal was Mitchel Michaelis (ook oud-FC) te machtig en zorgde voor de gelijkmaker. Jong FC Volendam had daarna kansen op de winst en dat verdiend het ook, maar pogingen van onder andere Wouter (vrije trap) en enkele dreigende aanvallen vonden geen net. Zo eindigde het in 1 – 1.

De Treffers-uit

Komende zaterdag gaat Jong FC Volendam op bezoek bij De Treffers. Het duel in Groesbeek wordt gespeeld om 18.00 uur.

65’ Jim Hulleman 0 – 1
80’ Koen Blommestijn 1 – 1