Tegengoal in blessuretijd staat zege FC Volendam in de weg

FC Eindhoven - FC Volendam: 2 - 2 (1 - 2)

06 augustus 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Voor FC Volendam duurde het treffen met FC Eindhoven anderhalve minuut te lang. In de absolute slotfase gaf het team van trainer Wim Jonk een 1-2 overwinning onnodig uit handen. Even leken nieuwelingen Damon Mirani en Daryl van Mieghem hun nieuwe team de eerste driepunter te bezorgen. Daar stak Joey Sleegers in blessuretijd een stokje voor: 2-2.

Het uitverkochte uitvak stuwde de Volendammers vanaf de eerste minuut vooruit. Het waren de verdedigers die op aanvallend gebied van zich lieten spreken. Het eerste gevaar kwam Mike Eerdhuijzen, die een verre voorzet gevaarlijk in de zestien kopte en daarmee de Eindhoven-defensie paniek bezorgde. Niet veel later lag de bal wél in het net. Brian Plat zag zijn inzet met het hoofd via de lat op de doellijn belanden. In de nastoot verzilverde Damon Mirani bij zijn officiële debuut voor FC Volendam een lage voorzet op maat van Alex Plat. De Monnickendammer schoot uit de draai droog raak: 0-1.

Vrije trap

Ook Eindhoven liet van zich spreken. Dave de Meij, Jasper Dahlhaus en Mitchel van Rosmalen testten de eveneens debuterende Filip Stankovic, maar passeerden de van Inter-gehuurde doelman niet. Aan de overkant promoveerden Joey Antonioli (naast) en Ibrahim El Kadiri (redding Jort Borgmans) hun mogelijkheden niet. Dat deed Daryl van Mieghem wél. De van De Graafschap overgekomen vleugelaanvaller krulde een vrije trap van dik twintig meter fenomenaal binnen.

Een onhandige overtreding van Calvin Twigt op Dahlhaus leverde de thuisploeg pal voor rust een strafschop op. Joey Sleegers pakte het buitenkansje uit en zorgde voor een impuls voor het Brabantse vertrouwen.

Gastheren sterk

De gastheren kwamen dan ook het sterkste uit de kleedkamer. Stankovic redde fraai op een hard schot van Sleegers, daarna toucheerde de harde poging van Mawouna Amevor de lat. Laastgenoemde kwam even later goed weg, toen hij doorgleed in het strafschopgebied en Robert Mühren vloerde. Ditmaal ging de bal niet op de stip.

Het spel ging toen al een tijdje op en neer. Antonioli was nog het meest dichtbij een treffer. De poging vanaf randje zestien eindigde langs de verkeerde kant van de paal. Invaller Kevin Visser, die zijn eerste officiële minuten maakte na anderhalf jaar afwezigheid, werd gebracht om de overwinning over de eindstreep te trekken.

Sleegers in slotfase

Een kwartier voor tijd was Mirani dichtbij zijn tweede, toen hij een afgeslagen corner op de pantoffel nam en nét te hoogte mikte. Ook Visser (schot rond zestien) en de ingevallen Kaars (rebound) kregen de bal niet achter Borgmans. Antonioli trof uit een moeilijke hoek de paal. Zo hielden de Volendammers het onnodig spannend in de slotfase. Mühren werd in het Eindhovense strafschopgebied omver gelopen, maar kreeg geen penalty. Aan de overkant zag hij even later Sleegers de gelijkmaker achter Stankovic schieten. Een doorgeschoten bal werd door de middenvelder keurig afgerond en bezorgde daarmee zijn team een punt.

ADO-thuis

Komende vrijdag (20.00 uur) staat het eerste duel in het Kras Stadion op het programma. Degradant uit de Eredivisie ADO Den Haag komt dan op bezoek. Klik hier voor alle informatie over toegang en kaartverkoop.

Scoreverloop
12’ Damon Mirani 0 – 1
40’ Daryl van Mieghem 0 – 2
45+1’ Joey Sleegers 1 - 2
90+3' Joey Sleegers 2 – 2

FC Eindhoven: Nigel Bertrams (14’ Jort Borgmans); Velentino Vermeulen, Mawouna Amevor, Maarten Peijnenburg, Pieter Bogaers; Jens van Son (81’ Koen Oostenbrink), Brian de Keersmaecker, Joey Sleegers; Jasper Dahlhaus, Dave de Meij (81’ Naoufal Azzagari), Mitchel van Rosmalen (57’ Enrico Hernández).

FC Volendam: Filip Stankovic; Brian Plat, Damon Mirani, Mike Eerdhuijzen (75' Samir Ben Sallam), John Hilton (79' Josh Flint); Alex Plat, Calvin Twigt (60’ Kevin Visser), Joey Antonioli; Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Ibrahim El Kadiri (64’ Martijn Kaars).Laatste nieuws