Tien van Jong FC Volendam onderuit tegen Quick Boys

Jong FC Volendam - Quick Boys: 1 - 2 (1 - 1)

04 december 2021 / Jack's League

Een koude zaterdagmiddag in het Kras stadion was het theater voor de inhaalwedstrijd Jong FC Volendam – Quick Boys. Ondanks een fraaie voorsprong, verloor Jong FC Volendam, mede door een rode kaart, met 1 – 2 van Quick Boys

De ploeg van Johan Plat liet al vanaf het begin zien de euforie van vorige week mee te dragen in het veld. De eerste kans van de wedstrijd volgde al gauw, toen Achraf Douiri een afvallende bal oppikte na een corner. De Volendammer, die de rechtsback-positie invulde, probeerde het van ver. Zijn inzet ging nipt over. Even later is het Ibrahim El Kadiri die van afstand probeerde. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit en haalde uit op de rand van de zestien. Ook die inzet ging ruim over.

Na ruim twintig minuten spelen lag de bal eindelijk in het net. Tayrell Wouter sprintte over de rechterflank en zag Milan de Haan vrij lopen in de zestien. Wouter legde de bal perfect af op de middenvelder, die alleen goed hoefde te mikken om de bal achter Quick Boys-goalie Paul van der Helm te krijgen: 1 – 0.

Na een half uur spelen, was het aan de overkant raak. Nota bene Volendammer Nick Runderkamp maakte op aangeven van Tommy Bekooij de gelijkmaker voor zijn ploeg: 1 – 1. De Wijdbroeken lieten al gauw van zich horen. Wouter brak door in de zestien en wilde de keeper passeren, ware het niet dat Ivailo Staal als een speer zich meldde in eigen doelgebied om zijn sluitpost te assisteren. De inzet van Wouter ging in het zijnet. Keeper Van der Helm wilde de bal spelen naar de verdediging, maar was niet precies genoeg. De bal belandde bij Koen Blommestijn. De Volendammer haalde uit, maar Van der Helm corrigeerde zijn fout goed. Even later was het Samir Ben Sallam die werd gevloerd net voor het zestienmetergebied. Douiri nam plaats achter de vrije trap, maar zijn inzet kon maar net worden gered door de Quick Boys-sluitpost. Met een 1 – 1 gelijkspel trokken beide teams naar de kleedkamers.

Nieuw strijdplan

De tweede helft begon kansrijk voor de Volendammers. Wouter gaf voor op de net ingevallen Lequincio Zeefuik. De aanvaller kon net niet bij de bal, waardoor de voorzet voorlangs het doel gleed. Even later was het aan de andere kant bijna raak. Darren Maatsen kapte Mike Eerdhuijzen uit en kwam in een een-op-eensituatie met Vlak. In plaats van zelf te schieten, legde hij af op Van den Ban. Althans, dat probeerde hij. Walid Ould-Chikh onderschepte de bal in eigen zestien en werkte deze weg.

Na een uur spelen moesten de Volendammers verder met tien. Wouter, die al geel op zak had, raakte in verhitte discussie met Runderkamp. Beide heren kregen een gele prent, waardoor Wouter richting de kleedkamer vertrok. Een kwartier later zag Volendam de achterstand op het bord verschijnen. Jan Willem Kamp kwam in de ploeg en scoorde niet lang na zijn invalbeurt. Kamp kapte de Volendamse defensie uit en schoot hard op doel. Volendam-goalie Vlak stond aan de grond genageld: 1 – 2.

Schrik vrij

De tien van Volendam kwamen in de slotfase van de wedstrijd met de schrik vrij, nadat Maatsen uit de rug van Lex Veerman vrijkwam. Hij kon vrij inschieten, maar verzuimde dat te doen. Zijn inzet ging naast. Verdere kansen bleven uit. Hierdoor moesten de tien van Jong FC Volendam toegeven aan Quick Boys: 1 – 2

Scoreverloop:
24’ Milan de Haan 1 – 0
31’ Nick Runderkamp 1 – 1
73’ Jan Willem Kamp 1 – 2

Bijzonderheden:
59. Tayrell Wouter (Tweede gele kaart)

Opstelling Jong FC Volendam: Dion Vlak; Achraf Douiri (80. Younes Taha El Idrissi), Mike Eerdhuijzen, Josh Flint (46. Lex Veerman), Jozhua Vertrouwd; Samir Ben Sallam (46. Joey Antonioli), Walid Ould-Chikh (60. Darius Johnson), Milan de Haan; Tayrell Wouter, Koen Blommestijn, Ibrahim El Kadiri (46. Lequincio Zeefuik).

Opstelling Quick Boys: Patrick van der Helm; Chima Bosman, Ivailo Staal, Jeffrey Ket (67. Jan Willem Kamp), Nigel Ogidi Nwankwo; Mohamad Mahmoed (67. Lorenzo van Kleef), Mike van den Ban, Nick Runderkamp; Darren Maatsen, Kevin van Kippersluis (67. Sylvano Dominique Convalius), Tommy Bekooij.

Tekst: FC Volendam
Foto’s: Jan Mulder
Laatste nieuws