Tiental Volendammers hard onderuit tegen FC Groningen O21

Jong FC Volendam - FC Groningen O21: 1 - 4 (0 - 1)

09 oktober 2023 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam nam het het op tegen FC Groningen O21. Het bleek een vervelende middag voor de Volendammers, die de wedstrijd grotendeels met een man minder doorbrachten. Bij de bezoekers waren tweemaal Kian Slor, Kristian Strømland Lien en Jorg Schreuders trefzeker. Luc van Koeverden tekende voor de eretreffer aan Voledamse zijde: 1 – 4.

De openingsfase was veelal voor Jong FC Volendam. Billy van Duijl had de openingstreffer op zijn hoofd, maar schatte het doel iets hoger in dan het daadwerkelijk was. Ook FC Groningen was gevaarlijk, toen David van der Werff Jay Koorndijk passeerde en uithaalde. Een goede ingreep van sluitpost Barry Lauwers voorkwam de tegentreffer. Na tien minuten brak Diego Gustavo in de zestien van de bezoekers en gaf voor op Key-Shawn Wong-A-Soij. De aanvaller bereikte Quincy Hoeve, maar de spits schoot tegen het been van Nordin Musampa. Ook voorgever Wong-A-Soij had de 1 – 0 op zijn slof, maar schoot hoog over. Na een ruime twintig minuten profiteerde Slor van een defensief slippertje. De linksbuiten won het sprintduel en stond vervolgens oog-in-oog met Lauwers. De aanvaller schoot beheerst in de verre hoek en zette Jong FC Volendam op achterstand: 0 – 1.

Weg kwijt

Na de tegentreffer leek Jong FC Volendam het volledig kwijt te zijn. Passes kwamen niet aan, duels werden verloren en er werd zo nu en dan stevig ingegrepen. Imran Nazih deed dat té stevig; hij kon na 35 minuten zijn biezen pakken na een hard duel met Slor. Zo moest Jong FC Volendam door met tien. Dankzij Lauwers bleef de ruststand 0 – 1, toen de sluitpost een gevaarlijke kans van dichtbij via Lien nipt keerde. De laatste aanvalspoging van Jong FC Volendam via Waleed Ait Abdellah bleek ook geen succes. De linksback schoot veel te zacht richting Dirk Jan Baron, waardoor de gelijkmaker uit bleef. Zo gingen de tien van Jong FC Volendam met een minimale achterstand aan de thee.

Grotere problemen

Vijf minuten in het tweede bedrijf zette FC Groningen de Volendammers op een grotere achterstand toen Slor de achterlijn bereikte en de bal op een presenteerblaadje aan Lien overgaf. De spits van de Trots van het Noorden zette met een simpel intikkertje de 0 – 2 op het scorebord.

Nog geen twee minuten later had de achterstand nóg groter kunnen worden, maar dat voorkwam Lauwers. Van der Werff kopte van dichtbij richting het Volendamse doel, maar de Volendamse sluitpost zette via een reflex zijn krachten in om de derde treffer te voorkomen. Toch viel die derde tegentreffer alsnog, toen de Volendamse defensie het hoog druk zetten van FC Groningen niet meer aankon. De maker van de 0 – 1, Slor, vond wederom de verre hoek en verschalkte Lauwers: 0 – 3. Het aluminium beperkte de schade, toen Lien vrij mocht uithalen. De spits van FC Groningen schoot hard op de paal, waardoor Rob Tol de bal weer in het Volendamse bezit kreeg. De rechtsback gaf met een goede crosspass de bal over op invaller Ezechiel Fiemawhle, die vervolgens Mika van der Horst vond als combinatie-partner. De samenwerking eindigde echter in de handen van FC Groningen-keeper Baron.

Gehoor terug

Invaller Van Koeverden bracht in de zeventigste minuut het gat van drie naar twee, toen hij zeeën van ruimte kreeg. De verdediger stormde de zestien binnen en schoot hard in het dak van het Groningse doel: 1 – 3.

Met nog tien minuten te gaan bracht Schreuders de marge weer op drie. Een afstandsschot van de middenvelder belandde fraai achter Lauwers. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 1 – 4.

ADO Den Haag-uit

Zaterdag 14 oktober speelt de equipe van Michael Dingsdag een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag O21. Op Sportpark De Aftrap gaat de bal om 15:00 uur rollen.

24’ Kian Slor 0 – 1
50’ Kristian Strømland Lien 0 – 2
56’ Kian Slor 0 – 3
71’ Luc van Koeverden 1 – 3
81’ Jorg Schreuders 1 – 4