Tweede Divisie-doek valt nu wél voor Jong FC Volendam; gelijkspel in Tiel

TEC - Jong FC Volendam: 2 - 2 (1 - 1)

14 mei 2023 / Jack's League

Jong FC Volendam trok zondagmiddag naar Tiel om het op te nemen tegen TEC. De Volendammers knokten zich fraai terug van een achterstand, maar moesten het – door een weergaloze vrije trap van TEC – tóch doen met een punt. In Tiel werd het 2 – 2.

De eerste vijf minuten waren voor beide ploegen vurig, toen zowel TEC met Kevin van Kippersluis als Ezechiel Fiemawhle een grote kans kregen. Beide keepers brachten knap redding. Na een krappe twintig minuten kwamen de Volendammers alsnog op een achterstand, toen Diego Gustavo een cruciale terugspeelbal verkeerd gaf. Waleed Ait Abdellah kon niet herstellen, waardoor Van Kippersluis met de bal aan de haal ging. De oud FC Volendam-spits gaf voor op Adham El Idrissi die fraai achter Barry Lauwers werkte: 1 – 0.

Gelijke hoogte

Na precies een half uur zette Fiemawhle Jong FC Volendam weer naast zij. Het eerste schot zag de aanvaller gered worden door goalie Bram Kaarsgaren, maar de rebound werd strak in de verre hoek gewerkt: 1 – 1.

Het tweede bedrijf begon met een nieuwe naam voor zowel TEC als Jong FC Volendam. Aanvoerder Jay Koorndijk werd gewisseld voor Imran Nazih, terwijl bij de thuisploeg Givon Derby in de ploeg kwam voor Anass Aamri. Het eerste kwartier van de tweede helft was niet denderend, totdat TEC na een uur spelen een hoekschop kreeg. Deze werd binnen gewerkt door El Idrissi, maar de vlag ging omhoog: buitenspel.

Smullen

De tweede goal viel uiteindelijk wel, maar voor de Volendammers. Fiemawhle vond Gustavo, die de bal vervolgens heerlijk in de bovenhoek krulde. Hij liet Kaarsgaren kansloos.

Na 70 minuten kon Fiemawhle de derde Volendamse treffer maken, toen hij de bal perfect van Quincy Hoeve kreeg en voor een leeg doel gezet werd. De aanvaller schoot echter naast.

Kansloos

Met nog een klein kwartiertje op de klok, bracht Van Kippersluis de gelijke stand terug op het bord. Een vrije trap werd fraai in de kruising gewerkt, waar Lauwers alleen maar naar kon kijken: 2 – 2. Het bleek gelijk de eindstand te zijn, want verdere kansen vonden geen net meer. Hierdoor viel het Tweede Divisie-doek voor Jong FC Volendam en zullen zij volgend seizoen uitkomen in de Onder 21-competities voor bvo’s.

Twee wedstrijden aankomende week

Aanstaande dinsdag gaan de Volendammers de drie nog te spelen minuten tegen IJsselmeervogels inhalen. Dit gebeurt om 20:30 uur in het Kras Stadion. Zaterdag gaan de Volendammers het in eigen huis opnemen tegen Rijnsburgse Boys. Dit gebeurt om 15:00 uur in het zelfde theater.

18’ Adham El Idrissi 1 – 0
30’ Ezechiel Fiemawhle 1 – 1
62’ Diego Gustavo 2 – 1
78’ Kevin van Kippersluis 2 – 2