Ook in Van Donge & De Roo Stadion pakt FC Volendam de volle winst

Excelsior - FC Volendam: 1 - 2 (0 - 2)

22 november 2019 / Keuken Kampioen Divisie

In het speelweekend waarin het betaalde voetbal massaal een statement gaf waarin het afstand neemt van elke vorm van racisme op en rond het voetbalveld, stonden Excelsior en FC Volendam tegenover elkaar in Kralingen. De Volendammers gingen met een winstreeks van vier duels vol vertrouwen de spelersbus in. Tegenvallers voor trainer Wim Jonk was de afwezigheid van de geblesseerde vaste waarden Francesco Antonucci en Jelle Duin. Alex Plat (na weken blessureleed) en Derry John Murkin waren hun vervangers aan de aftrap. Noah Fadiga was weer fit genoeg om te starten, waardoor Mohamed Betti op de reservebank moest beginnen.

Zoals op alle velden werd er de eerste minuut niet gespeeld. De eerste kans was na vier minuten voor de thuisploeg. Gijs Smal kon met enig geluk de bal vanaf de doellijn wegwerken, zodat een vroege achterstand werd voorkomen. Sterker nog, na twaalf minuten lag de 0-1 in het net. Een vlijmscherpe counter kwam de bal via Nick Doodeman bij Martijn Kaars. De Monnickendammer kende geen twijfel en haalde doeltreffend uit. FC Volendam nam het heft in handen en was nog een aantal maal gevaarlijk, met name in de omschakeling.

In de 18e minuut gingen de rode kaarten de lucht in, ter verduidelijking van de rode kaart tegen racisme. Micky van de Ven profiteerde vlak daarna bijna van een te ver voor zijn goal staande keeper Damen. Zijn poging miste echter net wat kracht en precisie. Maar de gedurfde poging toonde aan dat de FC goed in het vel steekt. Het wachten was dan ook op de 0-2. Na een klein half uur testte Derry John Murkin de vuisten van Damen nog maar eens en vlak daarna miste Martijn Kaars scherpte in de afronding na een lange sprint.

In de 32e minuut viel de terechte 0-2 dan ook. Kevin Visser legde de bal op een presenteerblaadje bij Derry John Murkin die de bal binnen schoot. Dat de Volendammer productie daarbij stokte was een geluk voor de thuisploeg. FC Volendam was op alle fronten heer en meester in het eerste bedrijf.

Met een dubbele wissel probeerde Excelsior trainer Ricardo Moniz halverwege het tij te keren. Toch was de eerste kans voor de gasten. Een rush van van de Ven eindigde voor de voeten van Noah Fadiga, die iets te bescheiden afdrukte. Nog geen minuut later zette Gijs Smal Kevin Visser in scoringspositie, maar het schot van de captain ging net over. Nick Doodeman miste na ruim een uur spelen ook nog een grote kans op de 0-3.

Dan zul je altijd zien dat de tegenstander wel scoort. Jeffry Fortes kopte met nog 20 minuten te gaan de aansluitingstreffer achter Nordin Bakker: 1-2. Ineens werd het spannend op Woudenstein. Met hoge ballen werd de jonge Volendammer defensie getest. Toch slaagden Jonk’s mannen er in de zege over de streep te trekken. De zegereeks werd verlengd naar vijf wedstrijden met een plaats in de subtop als beloning.

Foto's: Rob Lezer & ProShots (klik hier >>>)
Video's: Rob Lezer & NH Nieuws

Samenvatting FoxSports

Doelpunten:
12’ - Martijn Kaars (0 - 1)
32
' - Derry John Murkin (0 - 2)
70' - Jeffrey Forts (1-2)

Opstelling FC Volendam:
Nordin Bakker, Noah Fadiga, Marco Tol, Micky van de Ven, Gijs Smal, Alex Plat, Jari Vlak (‘75 Gerry Vlak) Kevin Visser (c) (‘90 Nick Runderkamp), Nick Doodeman, Martijn Kaars, Derry John MurkinLaatste nieuws