Boy Deul geeft bijzondere avond in Rotterdam glans

Excelsior - FC Volendam: 2 - 3 (2 - 2)

07 december 2020 / Keuken Kampioen Divisie

De week werd afgetrapt in Kralingen met een maandagavondwedstrijd tegen Excelsior. Na één minuut stilte voor de overledenen Frank Kramer, Ad Hoens en Hennie Plat, de vader van Alex werd de bal om 21:00 uur aan het rollen gebracht. Na een doelpuntrijke eerste helft werd Boy Deul in de slotfase de man van de wedstrijd. Zijn fraaie en tevens tweede treffer bezorgde FC Volendam drie belangrijke punten: 2-3.

Trainer Wim Jonk ruimde opnieuw een basisplaats in voor Samir Ben Sallam. Joey Roggeveen verving de geblesseerde Nordin Bakker wederom onder de lat. FC Volendam kwam ijzersterk uit de startblokken. Zogezegd kon Samuele Mulattieri vrij inkoppen, al wist hij zijn hoofd niet goed tegen de bal te zetten waardoor de kans verkeken ging. Kort daarna besloot Francesco Antonucci uit te halen. Zijn inzet werd echter van richting veranderd door een Rotterdams been en zeilde zodoende naast.

Drie minuten, twee goals

Enkele minuten na de kans van Antonucci was het wel raak voor de Volendammers. Het was wederom Antonucci die de aanval inleidde. Hij trok vanaf links naar binnen en legde de bal panklaar voor Boy Deul. Doordat zijn inzet van richting werd veranderd, werd doelman Alessandro Damen kansloos gelaten: 0-1. De, op dat moment verdiende, voorsprong was binnen een oogwenk verdwenen. Luigi Bruins omspeelde Nick Doodeman en haalde vervolgens hard en doeltreffend uit in de korte hoek.

Excelsior neemt heft in handen

FC Volendam oogde aangeslagen na de gelijkmaker. Excelsior profiteerde hier optimaal van. Eerst was het Joël Zwarts die hard maar iets te hoog over schoot. Niet veel later was het Ahmad Mendes Moreira die dreigend was. Zijn voorzet kon ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden door Dean James. Hiermee was het gevaar echter niet geweken. Integendeel zelfs. Siebe Horemans torende hoog boven alles en iedereen uit en kopte uit die hoekschop raak: 2-1.

Splijtende pass Antonucci

Zoals Excelsior razendsnel reageerde op zijn achterstand, zo reageerde FC Volendam ook op het zijne. Het was Antonucci die met een formidabele diepte pass Martijn Kaars lanceerde. Kaars snelde langs Horemans en schoot vanuit een uiterst lastige hoek hard en laag binnen. Dit betekende alweer de tweede assist van Antonucci deze wedstrijd.

Zodoende werden de vier goals eerlijk en gelijk verdeeld de eerste helft. Met een gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht.

FC Volendam dringt aan

FC Volendam trad de tweede helft aan met een nieuw gezicht op het middenveld. Ben Sallam, die kort voor rust een gele kaart ontving, bleef in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Jari Vlak.

De openingsfase van de tweede helft was voor de gasten uit Volendam. De ingevallen Vlak haalde van afstand hard uit zonder resultaat. Daarna was het Antonucci die ditzelfde recept beproefde. Tot twee keer toe was het Damen die met veel moeite redding kon brengen. Binnen dit korte tijdbestek ondernam Samuele Mulattieri ook een poging. Hij kon zijn fraaie solo niet bekronen met een goal.

FC Volendam bleef de kansen aaneenrijgen. Mulattieri was wederom gevaarlijk, maar zijn schot werd met de voeten gekeerd door Damen. Ondanks de kansen voor FC Volendam was Excelsior het dichtst bij een treffer. Reuven Niemeijer trof met zijn schot de buitenkant van de paal.

Deul de beul

In de absolute slotfase wist FC Volendam alsnog de winst naar zich toe te trekken. Tien minuten voor tijd kuste Antonucci met een volley nog de lat. Enkele minuten later was het dan eindelijk wel raak voor Volendam. Een afgeslagen hoekschop werd met de borst opgevangen door Boy Deul. Na een moment van controle besloot Deul verwoestend uit te halen in de rechterbovenhoek. Met zijn twee treffers werd Deul de beul in Rotterdam en neemt FC Volendam drie punten mee in de bus terug. Drie belangrijke punten want FC Volendam vindt aansluiting bij de top vijf in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Den Bosch volgende horde

Aanstaande vrijdag treed FC Volendam opnieuw aan. Ditmaal ontvangt het FC Den Bosch in eigen huis. De wedstrijd begint om 18.45 uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports.

14' Boy Deul 0 - 1
17' Luigi Bruins 1 - 1
32' Siebe Horemans 2 - 1
39' Martijn Kaars 2 - 2
88’ Boy Deul 2 - 3