Frustrerende middag met puntenverlies bij FC Eindhoven

FC Eindhoven - FC Volendam: 1 - 1 (0 - 1)

27 februari 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft zaterdagmiddag averij opgelopen in strijd om de nacompetitieplekken. Het moest op bezoek bij FC Eindhoven de punten onnodig delen: 1-1.

Na afloop werd er lang nagepraat over het discutabele penaltymoment in de eerste helft. Ibrahim El Kadiri werd onderuitgehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Edwin van de Graaf vond het contact echter onvoldoende om de bal op de stip te leggen. Daarmee werd FC Volendam een grote kans om de score te verdubbelen ontnomen. Halverwege de eerste helft bracht Zakaria El Azzouzi de gasten aan de leiding. Hij promoveerde een uitstekende voorzet van Micky van de Ven tot doelpunt door de bal hoog en hard in het net te schieten.

Het doelpunt van El Azzouzi gaf FC Volendam vleugels. Het eerste kwartier was namelijk voor de thuisploeg, dat met enkele plaagstootjes gevaarlijk was voor het doel van Joey Roggeveen. Na de openingstreffer gingen de oranjehemden op zoek naar meer. Eerst stond de paal in de weg bij de poging van Denso Kasius, daarna schoot Boy Deul in kansrijke positie over. Even later moest Kasius meer doen met de geboden vrijheid. De vleugelverdediger werd op rechts bediend, maar besloot in het strafschopgebied zijn geluk te beproeven, daar waar een voorzet op een vrijstaande ploeggenoot een betere optie was.

De niet gegeven strafschop deerde FC Volendam niet. Na rust behield het team van Wim Jonk het overwicht. Francesco Antonucci had zijn ploeg op 0-2 moeten zetten, toen op zo’n dertien meter van het doel de bal langs de verkeerde kant van de paal stuurde. De enige keer dat FC Eindhoven in de tweede helft voor het Volendamse doel verscheen bleek uiterst succesvol. Roggeveen verwerkte een hoge voorzet onvoldoende, waardoor Dico Jap Tjong een niet te missen kans werd geboden. Hij faalde niet: 1-1.

Slotoffensief

Een heerlijk afstandsschot van de ingevallen Samir Ben Sallam werd door Ruud Swinkels knap uit het doel getikt. Het was het startsein voor een slotoffensief. FC Volendam duwde de thuisploeg met de rug tegen de muur. Ben Sallam was nog het meest gevaarlijk. Zijn kopbal was echter nét te zacht, waardoor de Eindhoven-defensie het leer van de lijn kon halen. De thuisploeg hield stand en snoepte zo een punt af van de Volendamse concurrent voor de play-offs.

Komende woensdag komt Het Nieuwe Oranje alweer in actie. Dan wordt het uitduel met Almere City FC ingehaald. De aftrap is om 18.45 uur en wordt live uitgezonden op ESPN.

Scoreverloop
21’ Zakaria El Azzouzi 0 – 1
62’ Dico Jap Tjon 1 – 1

Opstelling FC Eindhoven
Ruud Swinkels; Valentino Vermeulen, Mawouna Amevor, Maarten Peijnenburg; Jason Bourdouxhe (65’ Mitchel van Rosmalen); Pieter Bogaers, Jens van Son, Dico Jap Tjong (90’ Bart Biemans); Jacky Donkor (65’ Jasper Dahlhaus), Hugo Botermans (71. Brian De Keersmaecker), Jort van der Sande.

Opstelling FC Volendam
Joey Roggeveen; Denso Kasius (72' Marco Tol), Brian Plat, Micky van de Ven, Derry John Murkin; Boy Deul, Alex Plat, Francesco Antonucci (72’ Samir Ben Sallam); Zakaria El Azzouzi (81’ Giannis Iatroudis), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (64’ Martijn Kaars).

Laatste nieuws