FC Volendam moet punten én koppositie afstaan aan FC Emmen

FC Emmen - FC Volendam: 4 - 1 (4 - 0)

14 maart 2022 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is er maandagavond niet in geslaagd haar koppositie succesvol te verdedigen op bezoek bij FC Emmen. In Drenthe was de thuisploeg met 4-1 te sterk voor de ploeg van trainer Wim Jonk, die werd gesteund door een vol en fanatiek uitvak.

De thuisploeg had de touwtjes al vanaf de aftrap stevig in handen. Hoewel het FC Volendam in het eerste kwartier lukte om tegen te houden, werd de ban door Rui Mendes gebroken. Op aangeven van Reda Kharchouch werkte hij de openingstreffer tegen de touwen. Kort erna moest Filip Stankovic tot tweemaal toe ingrijpen op inzetten van FC Emmen-veteraan Jeroen Veldmate.

Toch ging het in de laatste fase voor rust helemaal mis voor de bezoekers. Eerst was het Kharchouch die scoorde. De aanvaller werd vanuit het middenveld weggestuurd en rondde oog-in-oog met Stankovic beheerst af. Kharchouch leek dit vanuit buitenspelpositie te doen, maar vlag- en fluitsignaal bleven achterwege. Vijf minuten voor rust werd de schade groter, toen Miguel Araujo de 3-0 binnenkopte. Tot overmaat van ramp voor het volle FC Volendam-uitvak bracht de thuisploeg de marge iets meer dan een minuut later zelfs tot vier: Kharchouch tikte van dichtbij zijn tweede van de avond binnen.

Bij de start van de tweede helft bracht Jonk met Kevin Visser en Jozhua Vertrouwd twee verse krachten binnen de lijnen. Zij zagen hoe FC Volendam iets deed wat voor rust niet lukte: gevaar stichten. FC Emmen-goalie Michael Brouwer moest twee keer in actie komen. Eerst bokste hij een schot van Robert Mühren weg, daarna greep hij in op een poging van Walid Ould-Chikh.

Pleister

Nadat ook FC Emmen weer een aantal keer van zich had laten horen, bracht Daryl van Mieghem zijn ploeg een pleister op de wond. Een fraai doelpunt ook. De aanvaller nam een fraaie bal van Dean James in één keer op zijn pantoffel en verschalkte Brouwer in de verre hoek.

Het doelpunt van Van Mieghem kwam echter te laat om voor nieuwe hoop op een goed resultaat te zorgen, al was Boy Deul met een fraaie actie en schot nog dichtbij. FC Volendam loopt door het verlies dure punten mis in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Vrijdag wacht de ploeg opnieuw een boeiend duel: dan is ADO Den Haag in de Hofstad om 20.00 uur de tegenstander.

16' Rui Mendes 1 - 0
36' Reda Kharchouch 2 - 0
40' Miguel Araujo 3 - 0
42' Reda Kharchouch 4 - 0
67' Daryl van Mieghem 4 - 1

FC Emmen: Michael Brouwer; Keziah Veendorp, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet; Rui Mendes (46' Peter van Ooijen), Jari Vlak, Oussama El Azzouzi (86' Lucas Bernadou), Jasin Assehnoun (86' Ben Scholte), Ole Romeny (57' Metehan Güclü), Reda Kharchouch (76' Joël van Kaam).

FC Volendam: Filip Stankovic; Walid Ould-Chikh, Damon Mirani, Josh Flint, Dean James; Gaetano Oristanio (46' Jozhua Vertrouwd), Alex Plat (46' Boy Deul), Francesco Antonucci (46' Kevin Visser); Daryl van Mieghem (68' Ibrahim El Kadiri), Robert Mühren, Bilal Ould-Chikh (82' Darius Johnson).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans