FC Volendam laat voorsprong glippen tegen Almere City FC

FC Volendam - Almere City FC: 2 - 2 (1 - 1)

27 november 2020 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is vrijdag opnieuw op een gelijkspel blijven steken. In eigen huis lukte het de ploeg van trainer Wim Jonk tegen Almere City niet om een minimale voorsprong over de streep te trekken. De topper tegen de Almeerse koploper eindigde in 2-2.

Op het moment dat er buiten het stadion harde vuurwerkknallen klonken, zorgde Samuele Mulattieri al na acht minuten spelen met een rake knal voor vuurwerk óp het veld. De Italiaan werd door Francesco Antonucci met een fraaie dieptepass weggestoken en klopte Almere-goalie Michael Woud met een hard schot in de bovenhoek: 1-0. Het scheelde weinig of die voorsprong werd in één flits tenietgedaan, maar FC Volendam had geluk dat Thomas Verheydt van dichtbij voorlangs schoot.

Schuiver

Verheydt kreeg later een herkansing en liet deze niét onbenut. Mees Kaandorp kon vrijkomen en stuurde de spits af op doelman Joey Roggeveen, die zijn thuisdebuut maakte voor FC Volendam. De vervanger van de geblesseerde Nordin Bakker had geen antwoord op de lage schuiver van de Almere-aanvaller.

Daarna zocht FC Volendam naar een nieuwe voorsprong. Een schot van Boy Deul zeilde maar net naast het doel en een inzet in de korte hoek van Jari Vlak kon met de nodige moeite worden gekeerd door Woud. Ook Almere was gevaarlijk, maar een scrimmage voor het doel van Roggeveen viel voor de gasten niet gelukkig. 

Sprint

Na de pauze ging het op en neer en lukte het FC Volendam lange tijd enkel om speldenprikjes uit te delen. Een schuiver van de voor Dean James ingevallen Josh Flint ging voorlangs en ook een schot uit de draai van Mulattieri trof geen doel. Almere kreeg via opnieuw Verheydt dé kans op de 1-2, maar een geweldige krachtsinspanning van Roggeveen - de doelman gooide zijn lichaam er vol voor - voorkwam een achterstand. Zijn collega aan de overkant herhaalde dit kunstje, door de in vrije doortocht doorgekomen Mulattieri te belemmeren van zijn tweede treffer van de avond. De Italiaan slaagde er niet in om een één-op-één-sprint van zowat eigen helft te bekronen met een doelpunt.

Afstandsschot

Het spelbeeld bleef ook na deze reuzenkansen op en neer gaan, bij vlagen in een zeer hoog tempo. Het resulteerde niet in veel uitgespeelde kansen en dus moest de ban worden gebroken middels een afstandsschot. Vlak legde - ruim buiten de zestien van Almere - aan en schoot de bal vol overtuiging in de verre hoek, buiten bereik van doelman Woud. Voor Vlak betekende het zijn eerste treffer van het seizoen en direct een bijzonder fraaie.

De rake knal van Vlak bleek uiteindelijk niet bevrijdend te werken voor de thuisploeg, want daarna was het vooral Almere dat gevaar stichtte. Soms met Volendammer hulp: zo kopte Micky van de Ven de bal bijna in eigen doel. Roggeveen verrichtte knap keeperswerk op een kopbal van Verheydt, maar moest daarna toezien hoe de spits met het hoofd wél succesvol was: 2-2. En dus stapt FC Volendam - ondanks een ongeslagen serie van elf duels op rij - opnieuw met een zuur gevoel én een gelijkspel van het veld. Op maandag 7 december (21.00 uur) wacht een nieuwe kans op drie punten op bezoek bij Excelsior in Rotterdam.

Scoreverloop
9' Samuele Mulattieri 1 - 0
21' Thomas Verheydt 1 - 1
68' Jari Vlak 2 - 1
81' Thomas Verheydt 2 - 2

Opstelling FC Volendam
Joey Roggeveen; Marco Tol, Alex Plat, Micky van de Ven, Dean James (46' Josh Flint); Jari Vlak, Samir Ben Sallam (82' Sjors Kramer), Francesco Antonucci (82' Zakaria El Azzouzi); Nick Doodeman (86' Giannis Iatroudis), Samuele Mulattieri (72' Martijn Kaars), Boy Deul.

Opstelling Almere City FC
Michael Woud; Bram van Vlerken, Damon Mirani, Frederik Helstrup, Thibout Lesquoy; Tim Receveur, Faris Hammouti (55' Xian Emmers), Ryan Koolwijk; Mees Kaandorp, Thomas Verheydt, Oussama Bouyaghlafen (71' Illias Alhaft).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws