Topper aan de dijk eindigt zonder winnaar

FC Volendam - De Graafschap: 3 - 3 (2 - 2)

20 december 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Na het daverende succes van de vorige periode stonden de mannen van Wim Jonk voor de volgende klus: De Graafschap verslaan. Jonk werd voorafgaand aan het duel gehuldigd met het bronzen schild voor de beste trainer van de tweede periode. De Volendammers konden bij een overwinning hun winstreeks uitbreiden naar negen. Met de nummer vier in eigen huis tegen de nummer drie beloofde er veel spektakel voorafgaand aan het affiche.

 

 

Gelijkwaardig

Het eerste schot kwam op naam van de thuisploeg. Franco Antonucci schoot van buiten de zestien, maar raakte een tegenstander waardoor deze naast het doel van Jurjus verdween. Owusu kwam namens De Graafschap in de buurt van Nordin Bakker, maar schoot over. Het spel golfde op en neer, waardoor er veel ruimtes ontstonden op het middenveld. De Volendammers wisten daarvan te profiteren. Jari Vlak ontving de bal in kansrijke positie en haalde op verwoestende wijze uit. Met zijn schot liet hij Hidde Jurjus kansloos. Micky van de Ven kwam vervolgens in de buurt van een verdubbeling van de score, maar kwam net een teenlengte te kort op de voorzet van Alex Plat.

 

 

Volendam kreeg vervolgens een tegengoal via Daryl van Mieghem. De buitenspeler maakte voor De Graafschap de gelijkmaker, hij omspeelde Bakker en werkte af in het open doel. De tegentreffer had de Volendamse equipe niet uit evenwicht gekregen. Na een klein halfuur kopte Jari Vlak op Jurjus, die de bal los liet voor de voeten van Gijs Smal. De veel scorende linksback liet ook deze kans niet liggen en schoot zijn ploeg weer naar een voorsprong. Derry John Murkin had een aardige actie in huis, waarmee hij verschillende spelers van De Graafschap in de luren wist te leggen. Zijn schot met rechts belandde in de handen van Jurjus.

 

 

De bezoekers kregen een paar minuten later een gigantische kans om de gelijkmaker tegen de touwen te werken, maar Van Mieghem wipte de bal over het Volendamse doel. De gasten maakten vervolgens wel gebruik van de ruimte die was ontstaan in de defensie van Volendam. Mohamed Hamdaoui schoot onberispelijk raak via de paal en maakte er 2-2 van. Jari Vlak mistte vlak voor het verstrijken van de eerste helft een kopkans, zijn inzet verdween een metertje naast het doel van De Graafschap.

 

Volendam leek vlak na de rust op een voorsprong te komen, via via kwam de bal uit de kluts bij Martijn Kaars terecht. De topscorer stond echter buitenspel, waardoor de kans verkeken ging. Kaars kwam vervolgens wel in de gelegenheid om de Volendammers op voorsprong te schieten, maar een redding van Jurjus voorkwam dit. Aan de andere kant bracht het aluminium redding voor de thuisploeg. Hamdaoui slalomde naar binnen en haalde uit, maar zijn schot trof de lat. De Graafschap wist door te drukken. Ralf Seuntjens kopte uit een hoekschop de 2-3 binnen.

 

 

Derry John Murkin kreeg een uitgelezen kans om de score gelijk te trekken, maar oog-in-oog met Jurjus schoot de Engelsman de bal op de doelman. Ongeveer vijf minuten voor tijd trapte Francesco Antonucci de bal wonderschoon in de kruising. Nordin Bakker had een prachtige redding in huis op de inzet van Ralf Seuntjens, door zijn redding weerhield hij zeker een tegengoal voor de Volendammers.

 

Scoreverloop:

15’ Jari Vlak 1 - 0

23’ Daryl van Mieghem 1 - 1

29’ Gijs Smal 2 - 1

41’ Mohamed Hamdaoui 2 - 2

60’ Ralf Seuntjens 2 - 3

84’ Francesco Antonucci 3 - 3

 

Opstelling FC Volendam:

Nordin Bakker, Mohamed Betti, Micky van de Ven, Kevin Visser (C), Gijs Smal, Alex Plat, Jari Vlak, Francesco Antonucci, Nick Doodeman (69’ Boy Deul), Martijn Kaars, Derry John Murkin (80’ Ibrahim El Kadiri)

 

Opstelling De Graafschap:

Hidde Jurjus, Leroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Branco van den Boomen, Gregor Breinburg (76’ Frank Olijve), Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui

 

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans & Jan Mulder -
klik hier voor meer >>>

Video's: FC Volendam TV & NH Sport
Samenvatting op
FoxSport >>>

Laatste nieuws