FC Volendam hard onderuit tegen De Graafschap

FC Volendam - De Graafschap: 1 - 4 (0 - 1)

24 januari 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is zondag op eigen veld hard onderuit gegaan tegen De Graafschap. In het Kras Stadion verloor de ploeg van trainer Wim Jonk met 1-4.

Het begin was nog heel veelbelovend voor de thuisploeg. Vroeg in de wedstrijd moest De Graafschap-doelman Rody de Boer met een uiterste krachtsinspaning voorkomen dat een vrije trap van Boy Deul binnenviel.

Daarna verslikte de sluitpost zich bijna in de flink doorjagende Samuele Mulattieri. Maar waar een soortgelijke actie FC Volendam in Doetinchem nog aan een doelpunt hielp, kwam De Boer dit keer met de schrik vrij.

Stift

Het was Alex Plat die misschien wel de grootste kans van de eerste helft op zijn naam kreeg. Na een fraaie combinatie met Mulattieri, stifte hij de bal van dichtbij over het doel van De Graafschap. Aan de overkant was het niet veel later wel raak: Jasper van Heertum was eerder bij de bal dan FC Volendam-doelman Joey Roggeveen en kopte de 0-1 binnen.

De tegentreffer gaf FC Volendam een tik. De Graafschap hield de ruimtes klein en maakte het de thuisploeg lastig om het zo bekende aanvalsspel te spelen. Toch kwamen er voor rust nog twee goede mogelijkheden voor Het Nieuwe Oranje. Een inzet van afstand van Mulattieri - toen De Boer uit zijn doel was - werd van de lijn gehaald door De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert. En kort voor rust kon Zakaria El Azzouzi van dichtbij inschieten. De aanvaller raakte de bal echter veel te zacht, waardoor de gelijkmaker uitbleef.

De tweede helft begon voor FC Volendam dramatisch. Jonathan Opoku - die de geblesseerd uitgevallen Ralf Seuntjens verving - scoorde binnen de minuut.

Gedaan

Tien minuten later leek het gedaan en lag ook de 0-3 in het Volendammer doelnet. Weer scoorde Van Heertum, ditmaal via het been van Micky van de Ven, die voor aanvang van de wedstrijd het Bronzen Schild voor Beste Talent van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie in ontvangst nam.

FC Volendam deed via Martijn Kaars iets terug. Op aangeven van debutant Denso Kasius, schoot de spits beheerst binnen. De treffer van Kaars leek de gastheer energie te geven. Derry John Murkin probeerde het met een omhaal, maar zijn inzet ging over het doel van de ploeg uit de Achterhoek.

Toch was het slotakkoord voor De Graafschap. Daryl van Mieghem was Van de Ven te slim af en legde af op Camiel Neghli, die zo de eindstand op 1-4 bepaalde. Volgende week zondag heeft FC Volendam de kans om zich te herpakken. Dan wacht om 12.15 uur het uitduel tegen Go Ahead Eagles in Deventer.

27' Jasper van Heertum 0 - 1
46' Johnatan Opoku 0 - 2
53' Jasper van Heertum 0 - 3
58' Martijn Kaars 1 - 3
73' Camiel Neghli 1 - 4