Sublieme Volendammers rekenen af met Jong Ajax

FC Volendam - Jong Ajax: 4 - 0 (2 - 0)

06 maart 2020 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam stond vrijdagavond voor een nieuwe opgave. Jong Ajax kwam op bezoek in het Kras Stadion. Na het gelijke spel tegen Go Ahead Eagles (2-2) vorige week wachtte ditmaal de beloftenploeg van de Amsterdammers. Zij bezetten voorafgaand aan deze wedstrijd de derde plaats, waar de Volendammers de vierde plek in handen hadden. Het elftal van Wim Jonk pakte zeer verdiend de drie punten door met 4-0 te winnen. Twee goals van Antonucci, eentje van El Kadiri en nog één van Jelle Duin bepaalden de eindstand.

De thuisploeg kende zijn eerste opleving na vijf minuten spelen, toen Nordin Bakker een uitstekende dieptepass gaf op Ibrahim El Kadiri. De buitenspeler kon de bal voor het doel geven, maar deze kon gepakt worden door bezoekende doelman Kotarski. Gijs Smal verdedigde vervolgens uitstekend op een aanval van Jong Ajax. TImber kwam bijna oog-in-oog met Bakker, maar de linksback wist dit te dwarsbomen met een uitstekende sliding. Boy Kemper kwam niet veel later tot een schot voor de Amsterdammers, maar deze verdween over het Volendamse doel. Jong Ajax bleef gevaarlijk in deze fase. Bakker had een goede redding op een inzet van vleugelspeler Familia Castillo. De mannen van Wim Jonk kwamen daarna dreigender op de Amsterdamse helft. Een schot van Noah Fadiga kon worden gestopt door Kotarski.

Na zo’n twintig minuten spelen kwam de thuisploeg bijna op voorsprong. El Kadiri en Smal combineerden erop los, waarna Visser het laatste woord had. De aanvoerder zag zijn inzet ternauwernood van de lijn gehaald worden. Het spel golfde op en neer in deze fase. Naci Ünüvar kwam na een half uur spelen niet tot scoren door een goed oplettende Bakker. De keeper kon door goed inzicht ingrijpen en een doelpunt voorkomen. Boy Deul had even later de 1-0 op zijn schoen, maar zag zijn inzet op het laatste moment geblokkeerd worden. In de opvolgende aanval kwamen de Volendammers op voorsprong. Antonucci wist de bal voor te geven, maar doordat er niemand aan zat werd de Jong Ajax keeper verrast en stond de 1-0 op het scorebord. Het liep uitstekend aan Volendamse zijde, want vier minuten later stond de 2-0 op het bord. Antonucci stuurde El Kadiri de diepte in waarna de buitenspeler heel goed wist af te ronden. Jong Ajax probeerde meteen iets terug te doen, maar Bakker liet zien dat hij in goede vorm stak, want hij bracht weer een goede redding. Het bleek het laatste wapenfeit voor de theepauze.

De Volendamse equipe was sterk uit de kleedkamer gekomen. Binnen vijf minuten na de rust loste Gijs Smal een schot, dat via een Amsterdams been over het doel verdween. Antonucci liet zien waarom hij was verkozen tot beste talent van de derde periode, hij maakte zijn tweede van de wedstrijd. Met links schoot hij de bal in de verre hoek. Na een uur te hebben gespeeld hadden de Volendammers de wedstrijd volledig in handen. De verdediging stond als een huis, waardoor aanvallen van Jong Ajax snel in de kiem konden worden gesmoord. El Kadiri probeerde vervolgens opnieuw te scoren, maar de behendige buitenspeler zag dat zijn geplaatste schot kon worden gered door Kotarski. Aan de andere kant greep Bakker weer goed in op een poging van Sontje Hansen. De Volendamse keeper bewees luttele momenten later dat hij een goede wedstrijd had. Een bal landde via de kluts op het hoofd van Hansen, maar de goalie werkte de bal uitstekend over. Jelle Duin zette vlak voor tijd de eindstand op het bord. Een voorzet van Nick Doodeman werkte de spits keurig achter Kotarski voor 4-0.

Volgende week wacht voor de nieuwe nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie een uitduel op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen. Die wedstrijd begint om 20:00 in het Goffertstadion.

34’ Francesco Antonucci 1 - 0
38’ Ibrahim El Kadiri 2 - 0
52’ Francesco Antonucci 3 - 0
88’ Jelle Duin 4 - 0

Opstelling FC Volendam: Nordin Bakker, Noah Fadiga, Brian Plat, Micky van de Ven, Gijs Smal, Alex Plat, Ibrahim El Kadiri (85’ Darius Johnson), Kevin Visser (C), Boy Deul (77’ Jelle Duin), Francesco Antonucci, Derry John Murkin (66’ Nick Doodeman).

Opstelling Jong Ajax: Dominik Kotarski, Liam van Gelderen, Neraysho Kasanwirjo, Kik Pierie, Boy Kemper (C), Kenneth Taylor, Quinten Timber (63’ Victor Jensen), Youri Regeer (85’ Enric Llansana), Naci Ünüvar (46’ Sontje Hansen), Alex Mendez, Juan Carlos Familia Castillo.

Foto's: Fred Rotgans & Jan Mulder - Klik hier voor meer >>>
Video's: FC Volendam TV & NH Sport
Samenvatting: FOX Sports >>>