FC Volendam wint tijdens doelpuntenregen van Jong AZ

25 oktober 2019

FC Volendam - Jong AZ: 3 - 2 (1 - 1)

FC Volendam won op een winderige vrijdagavond van Jong AZ met 3 - 2. Het was een speciaal affiche voor de Volendamse spits Jelle Duin, die wordt gehuurd van de Alkmaarse visite.

De mannen van Jonk begonnen goed aan de wedstrijd. Binnen de minuut raakte Francesco Antonucci de lat. Een schot met veel venijn verraste de Alkmaarse doelman, maar het aluminium weerhield hem van scoren. Na veertien minuten spelen, mocht Antonucci weer aanleggen, ditmaal dwarrelde de bal links naast het doel van de bezoekers. Nog geen minuut later greep Nordin Bakker uitstekend in op een schot van Correia. De linksbuiten van de gasten brak door en leek op weg naar de voorsprong, maar zijn inzet kon nog met een uiterste inspanning worden gekeerd door de Volendamse goalie. In de 21ste minuut probeerde spelmaker Antonucci opnieuw de keeper van Jong AZ te verrassen, maar zijn schot miste kracht. In de 23ste minuut kwamen de Volendammers toch op een 1 - 0 achterstand. Ferdy Druijf rondde een soepel lopende aanval van de Alkmaarders af.

Gelijkmaker
Na een halfuur spelen maakte spits Jelle Duin een fraaie gelijkmaker voor het elftal van Jonk. Hij ontving een voorzet vanaf de linkerkant en schoot op wonderschone wijze de bal tegen de touwen. De thuisploeg pakte door en raakte opnieuw de lat via Jari Vlak. Zijn uithaal leek naar de bovenhoek te zeilen, maar trof keihard de bovenkant van het aluminium. In de 38ste minuut vroeg Mohammed Betti alles van Jong AZ keeper Rody de Boer. Betti zijn schot vanaf de rand zestien draaide af richting de kruising, maar de goalie wist hem te pakken. Een kleine minuut later wist ditmaal Antonucci de doelman van de bezoekers te testen, maar een spectaculaire redding voorkwam een voorsprong voor de Volendamse elf. Bakker behoedde de gastheren voor een achterstand, omdat hij op sublieme wijze twee keer redding wist te brengen op de inzetten van Thijs Oosting en Kenzo Goudmijn.

De Volendammers begonnen goed aan het tweede bedrijf. Een schot van Darius Johnson gaf aan dat Jonk zijn mannen op scherp had gezet voor het vervolg van de wedstrijd. Het zat de thuisploeg bepaald niet mee, omdat voor de derde keer de lat werd geraakt. Opnieuw was het Belgisch jeugdinternational Antonucci die de bal op de lat plaatste. Een paar minuten later kwam Nick Doodeman in de buurt van het doel. Zijn volley ging rakelings over het Alkmaarse doel. Een vrije trap in de 54ste minuut werd opgeeist door Antonucci, die opnieuw dichtbij kwam, maar zijn vrije trap naast zag vliegen. Jelle Duin had na een uur spelen Volendam op voorsprong moeten zetten, alles aan zijn actie klopte, de bal van Antonucci was perfect, maar nadat hij de keeper had omspeeld werd de hoek te lastig. Nadat de thuisploeg de kansen niet kon omzetten in doelpunten, sloegen de Alkmaarders toe. Zakaria Aboukhlal schoof de bal in de verre hoek langs Bakker. In de 71ste minuut mocht Antonucci opnieuw aanleggen voor een schot, maar wederom zag hij deze naast het doel van de bezoekers schuiven. Volendam kreeg uiteindelijk waar het naar opzoek was.

Ombuiging
Jari Vlak maakte in de 74ste minuut de gelijkmaker na een goede voorzet van Martijn Kaars wist hij de bal binnen te schieten. De mannen van Jonk vlogen erop en erover en kregen meer toen Gijs Smal raak schoot. Na een ijzersterke actie van Derry John Murkin stond Smal klaar in de zestien om de bal in de verre hoek te schieten. De Volendamse equipe wist, ondanks dat het tot twee keer toe op achterstand was gekomen, de voorsprong te behouden en daarmee de punten in eigen huis te houden. Na de vier minuten extra tijd konden de supporters weer eens juichen voor de drie punten.

24’ - Ferdy Druijf (0 - 1)
30’ - Jelle Duin (1 - 1)
63’ - Zakaria Aboukhlal (1 - 2)
74’ - Jari Vlak (2 - 2)
76’ - Gijs Smal (3 - 2)