FC Volendam besluit competitie met zege op Jong AZ

FC Volendam - Jong AZ: 2 - 1 (0 - 0)

12 mei 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft het reguliere seizoen woensdagavond in eigen huis afgesloten met een thuisoverwinning op Jong AZ. In het Kras Stadion werd het 2-1 door treffers van Zakaria El Azzouzi en Jim Beers.

Trainer Wim Jonk verraste door een basisplaats in te ruimen voor doelman Barry Lauwers, die zijn debuut maakte in het profvoetbal. Ook El Azzouzi keerde terug in de eerste elf. De 16-jarige Jozhua Vertrouwd en Milan de Haan (17) zaten voor het eerst op de bank bij het eerste elftal.

Het duel met de beloftenploeg uit Alkmaar begon ietwat gezapig. Beide ploegen zochten de aanval, maar kwamen nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Het waren de bezoekers die er na een kwartier spelen voor het eerst in slaagden gevaar te stichten. Van dichtbij was het Richonell Magaret die de bal tegen de paal schoof.

Aan de overkant schoot Lequincio Zeefuik hard op Jong AZ-doelman Sem Westerveld. Daarna was het El Azzouzi die met een hard schot het doel maar net miste. Bijzonder detail: de Nederlands-Marokkaanse aanvaller was met 25 jaar en vijf dagen de oudste speler op het veld.

Onderscheiden

In de tweede helft was hij degene die de score wist te openen. Met opnieuw een hard schot gaf El Azzoui Westerveld het nakijken. Daarna was het Lauwers die zich tweemaal wist te onderscheiden, door inzetten van Jong AZ-spelers te keren.

Een antwoord had de debuterende goalie niet op het schot van Richard Sedláček. De 21-jarige Tsjech kon de gasten uit Alkmaar van dichtbij op gelijke hoogte brengen. Daarna had FC Volendam geluk dat de schade niet groter werd, toen Fedde de Jong in kansrijke positie voor het doel van Lauwers kwam. Zijn poging ging echter over.

Eerste treffer Beers

Daarna ging het over en weer, maar was het FC Volendam dat de volle buit greep. Jim Beers kopte op krachtige wijze binnen en maakte zo zijn eerste treffer in het shirt van Het Nieuwe Oranje. Beers was overduidelijk blij met zijn treffer, gooide zijn armen in de lucht en werd gefeliciteerd door zijn ploeggenoten. Jong AZ deed daarna nog wel een poging om de stand opnieuw gelijk te trekken, maar een tweede Alkmaarse treffer bleef uit.

Door de zege op Jong AZ sluit FC Volendam de reguliere competitie af als nummer zes op de ranglijst. Zaterdag wacht de ploeg van Jonk het eerste duel in de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs. Dan is NAC in Breda de tegenstander.

Scoreverloop
61' Zakaria El Azzouzi 1 - 0
74' Richard Sedláček 1 - 1
79' Jim Beers 2 - 1

Opstelling FC Volendam
Barry Lauwers; Mohamed Betti, Marco Tol (68' Brian Plat), Mike Eerdhuijzen, Dean James; Calvin Twigt (68' Francesco Antonucci), Giannis Iatroudis, Jim Beers, Samir Ben Sallam (46' Alex Plat), Zakaria El Azzouzi (81' Dyllandro Panka); Lequincio Zeefuik (46' Joey Antonioli).

Opstelling Jong AZ
Sem Westerveld; Robin Lathouwers (82' Rik Regeling), Joey Jacobs, Tijs Velthuis, Fons Gemmel (88' Quinten Dekkers); Richonell Margaret (67' Ernest Poku), Peer Koopmeiners, Bram Franken (67' Richard Sedláček); Zico Buurmeester; Fedde de Jong (83' Des Kunst), Yusuf Barasi.

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred RotgansLaatste nieuws