FC Volendam walst na rust over Jong PSV heen

FC Volendam - Jong PSV: 5 - 1 (0 - 0)

16 oktober 2020 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft op fraaie wijze de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. In het eigen KRAS Stadion was de ploeg van trainer Wim Jonk in de tweede helft een maatje te groot voor Jong PSV: 5-1. 

Al vroeg in de wedstrijd kon FC Volendam de eerste grote kans noteren, toen Jong PSV-doelman Vincent Müller de bal liet glippen. De debuterende Samuele Mulattieri kwam centimeters tekort om binnen te werken. De tot het einde van het seizoen van Internazionale gehuurde aanvaller liet bij vlagen mooie dingen zien.

Aan de overkant leek Jong PSV na een kwartier op weg naar de openingstreffer, maar de doorgebroken Kristófer Kristinsson kon net op tijd worden afgestopt door de tackelende Marco Tol. Naar mate de pauze naderde, kwam FC Volendam steeds vaker voor het Eindhovense doel. Op slag van rust stoomde Derry John Murkin fraai door over de linkerflank, maar hij legde de bal niet goed genoeg terug. 

Openingstreffer

FC Volendam begon goed aan de tweede helft en maakte het de Jong PSV-defensie knap lastig. Al snel resulteerde dit in de gewilde openingstreffer. Een afstandsschot van Francesco Antonucci werd van richting veranderd en viel binnen. Een paar minuten later was Mulattieri bijna bij 2-0. Zijn kopbal ging rakelings over.

De tweede treffer van Volendammer makelij viel alsnog: Boy Deul schoot van dichtbij in de verre hoek. Zo vaak prijkt zijn naam niet op het scorebord, maar de routinier hield het niet bij één treffer. Vijf minuten later was Deul namelijk opnieuw de gevierde man, door een voorzet van Nick Doodeman binnen te glijden.

Droomdebutanten

Ook bij 3-0 was de honger aan FC Volendam-zijde nog niet gestild. Het was Mulattieri die zijn debuut aan de dijk kleur gaf met een doelpunt. Na een knappe loopactie pareerde hij de vierde treffer in het Jong PSV-doel. De late eretreffer voor de gasten van Mathias Kjølø diende voor de Eindhovense ploeg slechts als doekje voor het bloeden. Maar de 4-1 was niet het laatste wapenfeit van de wedstrijd, want ook de Griekse debutant Giannis Iatroudis deed met een rake kopbal een duit in het zakje en bepaalde zo de eindstand op een knallende 5-1.

FC Volendam hoeft niet lang te wachten om de ruime zege een positief vervolg te geven. Maandagavond (21.00 uur) gaat Het Nieuwe Oranje op bezoek bij Jong AZ. Ook dat duel wordt afgewerkt zonder toeschouwers.

Scoreverloop

49' Francesco Antonucci 1 - 0
67' Boy Deul 2 - 0
77' Boy Deul 3 - 0
80' Samuele Mulattieri 4 - 0
82' Mathias Kjølø 4 - 1
90' Giannis Iatroudis 5 - 1

Opstelling FC Volendam
Nordin Bakker; Mohamed Betti, Brian Plat, Marco Tol, Derry John Murkin; Martijn Kaars (74' Leon Maloney), Boy Deul (88' Calvin Twigt), Alex Plat, Ibrahim El Kadiri (74' Nick Doodeman); Francesco Antonucci (82' Samir Ben Sallam), Samuele Mulattieri (82' Giannis Iatroudis).

Opstelling Jong PSV
Vincent Müller; Shurandy Sambo (81' Tijn Daverveld), Mees Kreekels (81' Dennis Vos), Luis Felipe, Justin de Haas; Ismael Saibari, Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa, Robin Schoonbrood, Richard Ledezma, Mathias Kjølø, Kristófer Kristinsson (62' Damian Timan).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws