FC Volendam boekt eerste zege op glansrijke wijze

FC Volendam - MVV Maastricht: 5 - 0 (2 - 0)

27 augustus 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft vrijdagavond op overtuigende wijze de eerste zege van het seizoen gegrepen. In eigen huis was de ploeg van trainer Wim Jonk met 5-0 te sterk voor MVV.

FC Volendam zette de toon al vroeg in de wedstrijd. Nadat de MVV-defensie al een paar keer wankelde - onder andere een inzet van Robert Mühren ging rakelings naast - was het Daryl van Mieghem die de thuisploeg na iets meer dan tien minuten aan de leiding bracht. Nadat een schot van Martijn Kaars nog kon worden geweerd, was de van De Graafschap overgekomen aanvaller er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Het spelbeeld werd ook na de openingstreffer geregiseerd door FC Volendam. Internazionale-huurling Gaetano Oristanio slaagde er nét niet in om een kopbal van Brian Plat goed te verlengen en op doel te krijgen. Uiteindelijk was het wachten op de 2-0 en die kwam er ook. Opnieuw was Van Mieghem de gevierde man. Na goed voorbereidend werk van Mühren schoot de aanvaller koelbloedig binnen.

Genadeklap

Na de pauze liet MVV zien voor de snelle aansluitingstreffer te gaan. Meer dan wat dreiging leverde dit echter niet op: Alex Plat moest een vrije trap met een fraaie omhaal uit zijn eigen zestien halen om echt gevaar te voorkomen. Aan de overkant was het Denso Kasius die van afstand uithaalde, maar zijn inzet net naast het MVV-doel zag gaan.

Mühren daarentegen liet het net kort hierna wél bollen. Na een mooie steekpass van Alex Plat stormde de Volendammer vrij op MVV-goalie Tijmen Nijhuis af, om vervolgens te doen wat hij meestal doet: scoren. Met een bekeken schuiver bracht hij FC Volendam op 3-0. Het bleek de genadeklap voor de Limburgers, die niet veel later een vierde treffer moesten incasseren: Calvin Twigt maakte de vierde voor Het Nieuwe Oranje én bovendien zijn eerste in het shirt van FC Volendam.

Hattrick

Waar Twigt zijn debuutgoal maakte, produceerde Van Mieghem na iets minder dan zeventig minuten alweer zijn derde van de avond. Op aangeven van Robert Mühren bracht hij - met een hard schot in het dak van het doel - de 5-0 op het scorebord. Leuke bijkomstigheid: Milan Zonneveld maakte zijn debuut voor FC Volendam, de jongeling verving Van Mieghem tien minuten voor tijd. 

Door de ruime zege op MVV zet FC Volendam de langverwachte eerste zege van het seizoen op haar naam. Op vrijdag 10 september komt de ploeg pas weer in actie: dan wacht in Doetinchem het uitduel tegen De Graafschap.

Scoreverloop

11' Daryl van Mieghem 1 - 0
42' Daryl van Mieghem 2 - 0
56' Robert Mühren 3 - 0
61' Calvin Twigt 4 - 0
68' Daryl van Mieghem 5 - 0

FC Volendam: Barry Lauwers; Denso Kasius, Brian Plat (60' Dyllandro Panka), Damon Mirani, Sjors Kramer; Gaetano Oristanio (61' Boy Deul); Alex Plat, Calvin Twigt (80' Samir Ben Sallam); Daryl van Mieghem (80' Milan Zonneveld), Robert Mühren, Martijn Kaars (69' Ibrahim El Kadiri).

MVV Maastricht: Tijmen Nijhuis; Rico Zeegers, Allan Delferriere (83' Kai-David Bösing), Matteo Waem, Michel Keulen; Mart Remans Marko Kleinen, Nicky Souren (66' Twan Visser), Leroy Labille; Sven Blummel, Mitchy Ntelo.

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws