Vroege tegentreffers nekken FC Volendam tegen NEC

FC Volendam - N.E.C. Nijmegen: 1 - 3 (0 - 2)

15 september 2020 / Keuken Kampioen Divisie

Ook in de derde competitiewedstrijd is FC Volendam er niet in geslaagd de eerste driepunter van het seizoen in de wacht te slepen. In het eigen Kras Stadion bleek NEC met 1-3 te sterk.

De bezoekers toonden direct hun aanvallende intenties. Zo kwam FC Volendam na tien minuten spelen meteen goed weg toen Joep van der Sluijs namens NEC van dichtbij de lat raakte. Kort daarna moest doelman Nordin Bakker tweemaal ingrijpen op Nijmeegse schoten. Aan de overkant was de thuisploeg gevaarlijk: eerst pareerde NEC-goalie Norbert Alblas een kopbal van Marco Tol, kort daarna weerde hij een fraai afstandsschot van Francesco Antonucci uit de benedenhoek.

Maar uitgerekend in de fase dat FC Volendam iets meer van zich liet horen, was het NEC dat de leiding nam. Na een één-twee speelde Elayis Tavsan zich vrij voor het Volendammer doel en passeerde hij Bakker met een lage schuiver.

Domper

Lang kon de ploeg van trainer Wim Jonk niet bekomen van die domper, want vier minuten later bolde het net opnieuw. Rangelo Janga kopte uit een piekfijne voorzet de 0-2 binnen. Kort voor rust was FC Volendam nog dicht bij de aansluitingstreffer: Tol zag zijn kopbal de lat raken.

Na de pauze zette de thuisploeg met invallers Ibrahim El Kadiri en Zakaria El Azzouzi de jacht op de 1-2 voort en was het veelvuldig op de vijandelijke speelhelft te vinden. En met het ruime overwicht kwamen ook de kansen.

Sta-in-de-weg

Martijn Kaars was het die zich twee keer knap vrijliep, maar zijn kopballen waren niet scherp genoeg om keeper Alblas te verschalken. Laatstgenoemde bleek kort daarvoor wederom een sta-in-de-weg voor Antonucci, die net als in de eerste helft voor gevaar zorgde met een schot van afstand.

NEC kwam er in de tweede helft amper nog aan te pas, waardoor Bakker nauwelijks nog in actie hoefde te komen. Maar ondanks de grote hoeveelheid energie die FC Volendam op de mat legde, bleef de zo broodnodige aansluitingstreffer uit. Pogingen van ver van Jari Vlak en El Azzouzi misten richting. De 1-2 viel alsnog, in blessuretijd: Kaars tikte na een scrimmage van dichtbij binnen, maar zag de marge een minuut later alweer oplopen tot twee, toen Janga zijn tweede van de avond binnenwerkte.

En dus stapt FC Volendam, net als vrijdag tegen Jong FC Utrecht, van eigen veld met een nederlaag. Het debuut van Dyllandro Panka – hij verving Nick Doodeman een kwartier voor tijd – was een lichtpuntje op een teleurstellende avond. Komende vrijdag heeft het team van Jonk de kans om de rug te rechten, als het op bezoek gaat bij Helmond Sport.

Scoreverloop
23’ Elayis Tavsan 0 - 1
27’ Rangelo Jango 0 - 2
90+3’ Martijn Kaars 1 - 2
90+4’ Rangelo Janga 1 - 3

Opstelling FC Volendam
Nordin Bakker; Brian Plat (83' Darius Johnson), Marco Tol, Mike Eerdhuijzen (46' Ibrahim El Kadiri), Derry John Murkin, Francesco Antonucci (68’ Samir Ben Sallam), Alex Plat, Jari Vlak, Nick Doodeman (75' Dyllandro Panka), Boy Deul (46' Zakaria El Azzouzi), Martijn Kaars.

Opstelling NEC
Norbert Alblas; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Cas Odenthal, Souffian El Karouani; Elayis Tavsan (78' Ayman Sellouf), Dirk Proper (63' Sieb van Ottele), Jordy Bruijn, Joep van der Sluijs (78' Anton Fase), Rangelo Janga, Ole Romeny (58' Thomas Beekman).

Verslag: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws