FC Volendam kampioen van de gelijke spelen

FC Volendam - Roda JC: 1 - 1 (0 - 1)

03 mei 2019 / Keuken Kampioen Divisie

De laatste wedstrijd van dit seizoen ging om des keizers baard. Zowel Roda JC als FC Volendam speelde alleen nog voor de eer. Interim-trainer Hans de Koning wilde het seizoen goed afsluiten. FC Volendam kreeg als eerste de kans om te scoren. Het lukte Derry John Murkin echter niet om een voorzet van Gijs Smal om te zetten in een doelpunt. Even daarna probeerde de kersverse Speler van het Jaar, Nick Doodeman, het met een afstandsschout, maar dat net over de kruising. Een afstandsschuiver van Joey Veerman in de uiterste hoek wist doelman Radomir Novakovic tot hoekschop te verwerken.

Op basis van het veldspel en kansen had de thuisclub wel een doelpunt verdiend in het eerste kwartier. Maar zoals wel vaker gebeurt in wedstrijden was het bij een uitval Mart Remans die in de 22e minuut op een voorzet van Livo Milts met een prachtige kopbal in de kruising Roda JC op voorsprong zette, 0-1. Een paar minuten later leek Robin Schouten voor de gelijkmaker te zorgen ware het niet de doelman van Roda JC die voorkwam met een prima redding. Bij een schot van Milts stond doelman Nordin Bakker op de goede plek. Joey Veerman vond bij een prima inzet de doelman van Roda JC op zijn pad. Veerman lijkt na zijn langdurige blessure weer helemaal op de weg terug. Tegen Roda JC zette hij de lijnen uit.  Na ruim een half uur spelen waagde hij weer eens een doelpoging maar zag de bal rakelings over het doel gaan. Een tweede prachtiger actie van Veerman leverde bijna de meer dan verdiende gelijkmaker op.

Hoekschoppen

In de eerste helft kreeg de thuisclub een tiental hoekschoppen te nemen. FC Volendam domineerde de eerste helft maar slaagde er niet in om de verdediging van Roda JC te slechten. Vlak voor rust kreeg Anthony Berenstein nog een goede kans om op vijf meter afstand van het vijandelijke doel de bal in de touwen te werken, maar hij treuzelde en daarmee was ook deze kans verkeken.

Tweede helft

Na tien minuten spelen in de tweede helft was het Joey Veerman die de meer dan verdiende gelijkmaker op het bord bracht, 1-1, nadat Gijs Smal en Anthony Berenstein voor de inleiding hadden gezorgd en laatstgenoemde de assist op zijn conto schreef. Ook in de tweede helft bleef de thuisclub de toon aangeven.  Robin Schouten eek even later de thuisclub op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman en leverde niet meer op dan een hoekschop.  FC Volendam bleef gaan voor een voorsprong. Rodney Antwi liet een goede mogelijkheid om te scoren onbenut. Hetzelfde overkwam invaller Mitchel Paulissen aan de andere kant toen hij de bal rakelings naast het doel van Bakker schoof. Even later kwam de thuisclub goed weg toen verschillende spelers van de bezoekers in de zestien verzuimden om de trekker over te halen.

Kordaat

Bij een doorbraak van Ba-Muaka Chance Simakala voorkwam doelman Nordin Bakker door kordaat optreden dat  Roda JC opnieuw een onverdiende voorsprong zou nemen. Een hoge bal vanaf de linkervleugel van de sterk spelende Gijs Smal wist de doelman van Roda JC maar net tot hoekschop te verwerken.” In de 89e minuut ging een kopbal van Boy Deul maar net naast. Ook Ties Evers was nog dicht bij de winnende treffer.

De wedstrijd werd bijgewoond door 2815 toeschouwers. Joey Veerman werd gekozen tot ‘’Man van de Wedstrijd.

Tekst: Cor Westerveld
Foto’s: Fred Rotgans
Video's: FC Volendam TV, NH sport en korte samenvatting te zien op
FoxSport >>>

21' - Remans (0 - 1)
56' - J. Veerman (1 - 1)