FC Volendam over de knie gelegd door oudgedienden

FC Volendam - SC Cambuur: 0 - 4 (0 - 3)

27 september 2019 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam speelde op een regenachtige vrijdagavond tegen SC Cambuur. Na een rode kaart vroeg in de wedstrijd liep de formatie van Wim Jonk al gauw achter de feiten aan. De score liep uiteindelijk uit tot 0-4 voor de gasten uit Leeuwarden.

Eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Francesco Antonucci, na een uitstekende onderschepping van Darius Johnson mocht de Belg aanleggen. Zijn schot strandde op de rug van een ploeggenoot. In de achtste minuut kon Nick Doodeman aan de rand van de zestien meter verwoestend uithalen, maar hij zag oud-Volendam keeper Sonny Stevens een goede redding verrichten. Sowieso was het een feestje van oudgedienden van FC Volendam. Behalve Stevens behoorde ook Erik Schouten, Robert Mühren en Jamie Jacobs tot basisselectie. In de veertiende minuut sloegen de Friezen echter toe. Ex-jeugdspeler Jacobs werkte de bal in de hoek langs Nordin Bakker.

Rood
De achttiende minuut bleek cruciaal voor de wedstrijd. Marco Tol liet de bal onder zijn voet glippen en trok aan de noodrem door Issa Kallon omver te duwen. Hij moest het bekopen met een rode kaart en een strafschop tegen, die werd benut door oude bekende in de persoon van Robert Mühren. Bakker moest na 38 minuten redding brengen op een goede kopbal van Jacobs. Een minuut later kreeg Volendam weer een penalty tegen. Opnieuw werd Kallon in de zestien tegen de grond gewerkt. Bakker pakte ditmaal de poging van Mühren. De oud-speler van Volendam deed in de blessuretijd van de eerste helft zijn voormalige werkgever pijn door voor 0-3 aan te tekenen.

Jonk bracht na rust een aanvallende kracht in het veld, door Martijn Kaars in te brengen voor Antonucci. De Friezen tekenden voor de eerste kansen van de tweede helft, maar Bakker hield zijn ploeg nog redelijk op de been met een aantal goede ingrepen. Zakaria El Azzouzi kreeg in de 55ste minuut een aardige mogelijkheid, maar hij zag zijn kopbal naast het doel van Stevens landen. Helaas kon het elftal van Jonk niet de weerstand bieden zoals het gewild hadden en Cambuur dicteerde het spel.

Mühren vertolkte de hoofdrol door steeds dichterbij een hattrick te komen, gelukkig voor Volendam wist Bakker keer op keer redding te brengen. Uiteindelijk werd de druk van de spits teveel en maakte hij zijn derde treffer van de avond en zette hij Cambuur op een 0-4 voorsprong. In de 74ste minuut probeerde aanvoerder Kevin Visser op fraaie wijze nog iets terug te doen, maar het mocht niet baten, zijn hakje verdween in de handen van Stevens. De gasten hadden de touwtjes stevig in handen en konden zo de wedstrijd uitvoetballen zonder dat Volendam ze echt in de problemen bracht. In de 85ste minuut had Jelle Duin de 1-4 op de schoen, maar in een één op één met Stevens werkte hij de bal naast. Kaars probeerde ook nog een doelpunt op het scorebord te zetten, maar hij zag zijn inzet over het doel vliegen.

De volgende wedstrijd van FC Volendam is een uitwedstrijd op bezoek bij Jong PSV.

Scoreverloop:
14’ Jamie Jacobs 0 - 1
19’ Robert Mühren 0 - 2 (penalty)
45+1’ Robert Mühren 0 - 3
72’ Robert Mühren 0 - 4

Bijzonderheden:
18' Marco Tol (rode kaart)
40' Robert Mühren (mist penalty)

Foto's: Fred Rotgans