Oude bekenden doen FC Volendam wederom pijn

FC Volendam - SC Cambuur: 0 - 3 (0 - 2)

02 april 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Goede Vrijdag werd voor FC Volendam eentje om snel te vergeten. Volendammer Robert Mühren zat, net als vorig jaar, zijn oude werkgever dwars. Koploper SC Cambuur toonde aan klaar te zijn voor de Eredivisie: 0-3.

Beide teams bewezen gelijk waarom zij dit seizoen de ranglijst aanvoeren als het gaat om ‘expected goals’ (60,4 doelpunten voor FC Volendam, tegenover 59,9 voor Cambuur). In de openingsminuten stuurde Francesco Antonuccci randje zestien de bal richting de verre hoek, maar zag ex-Volendammer Sonny Stevens stjilvol redden. Aan de overkant onderscheidde ook collega Joey Roggeveen zich door zich voor de poging van de gehaal vrijstaande Michael Breij te gooien.

Friese dienst

Het was echter Volendammer in Friese dienst Robert Mühren die de score opende. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie ronde een fraaie aanval over rechts af als een echte spits. Het bracht Cambuur beter in de wedstrijd en van dat overwicht werd tien minuten later geprofiteerd. Michael Breij haalde van een meter of twintig hard uit en verraste daarmee Roggeveen: 0-2. Even daarvoor werd een vrije doortocht van Samuele Mulattieri door de grensrechter onterecht een halt toe geroepen, waardoor de thuisploeg een grote kans werd ontnomen.

Herstel

Doelman Roggeveen herstelde zich even later door een op een met Issa Kallon de derde Leeuwardense goal te voorkomen. De thuisploeg kon daar weinig tegenover zetten. Verder dan een schot van afstand van Derry John Murkin (naast) kwam het niet, waardoor Cambuur met een riante voorsprong aan de thee ging.

Op zoek naar de aansluitingstreffer waande Denso Kasius zich een weg door de Cambuur-verdediging. Uit de hoekschop die volgde kopte Marco Tol binnen, maar voordat de Volendammer dit deed constateerde scheidsrechter Oostrom een overtreding. Roggeveen hield even daarna Volendam in de race door een poging van Mees Hoedemakers knap te keren.

Buitenkant paal

Volendam gaf zich niet gewonnen en had halverwege de tweede helft zijn gewenste treffer op een haar na te pakken. Murkin krulde een vrije trap op ruim twintig meter op de buitenkant van de paal. De oranjehemden drukten Cambuur terug op eigen helft. Maar waar Volendam dacht aan een slotoffensief, waren het de gasten die toesloegen. Breij rondde goed af, maar de credits waren vooral voor Mühren, die zijn ploeggenoot met een prachtige hakbal voor de keeper zette voor 0-3. In het restant behielden de gasten, die inmiddels ook ex-Volendammer Nick Doodeman binnen de lijnen hadden gebracht, hun verdiende voorsprong.

Paasmaandag

Goede Vrijdag eindigde voor FC Volendam zodoende in mineur. Op Paasmaandag volgt er alweer een kans op revanche, als de oranjehemden op bezoek gaan bij TOP Oss. Het duel in Brabant vangt aan om 14.30 uur.

Scoreverloop
18’ Robert Mühren 0 – 1
27’ Michael Breij 0 – 2
80’ Michael Breij 0 – 3

Opstelling FC Volendam: Joey Roggeveen; Denso Kasius, Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin; Alex Plat, Francesco Antonucci, Samir Ben Sallam (66’ Dean James); Boy Deul (82’ Calvin Twigt), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (66’ Martijn Kaars).

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens; Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosh, Erik Schouten, Alex Bangura; Mees Hoedemakers, Ragnar Oratmangoen (74’ Ter Heide), Michael Breij (82’ Delano Ladan); Jarchinio Antonia (74’ Nick Doodeman), Robert Mühren, Issa Kallon (66’ David Sambissa).Laatste nieuws