Magere vangst voor Volendammers in Vissersderby

FC Volendam - Telstar: 1 - 1 (1 - 1)

14 februari 2020 / Keuken Kampioen Divisie

Wim Jonk en zijn elftal stonden vrijdagavond op het veld voor de ‘Vissersderby’ tegen SC Telstar uit IJmuiden. Het affiche dat eerder dit seizoen werd gespeeld bij Telstar wonnen de Volendammers met 1-2. Doelpuntenmakers in die wedstrijd waren Jelle Duin en Francesco Antonucci.

Voortvarend

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd in eigen doel gegleden door Telstar verdediger Shayne Pattynama. Met een 1-0 voorsprong begonnen de Volendammers dus voortvarend aan de derby. Na tien minuten probeerde spelmaker Antonucci de score te verdubbelen, maar hij schoot de bal over het doel van Anthony Swolfs. Na een kwartier voetballen kon er een voorzichtige balans worden opgemaakt Telstar probeerde de gastheren vooral te verrassen in de omschakeling en FC Volendam zocht vooral de aanval met veel balbezit.

Tegenslag

In de achttiende minuut leverde Alex Plat de bal in op een gevaarlijke positie. Onderschepper Pattynama wist met zijn schot Nordin Bakker niet aan het wankelen te brengen. De defensie van de thuisploeg kende een klein momentje van onzekerheid toen een vrije trap niet goed kon worden weggewerkt. Telstar captain Frank Korpershoek wist een gedrukt schot niet tegen de touwen te werken, waardoor de voorsprong voor de Volendammers intact bleef. De gasten uit IJmuiden wisten wel aan te zetten na een klein half uur spelen en kwamen dichtbij de gelijkmaker toen plots opnieuw Pattynama opdook bij de tweede paal. De uitstekend verdedigende Micky van de Ven wist een tegentreffer te voorkomen door een goed block te zetten.

In de 35ste minuut sloegen de bezoekers dan toch toe. Glynor Plet wist een lage voorzet in de linker onderhoek te werken en maakte het daarmee: 1-1. Bakker liet zich vervolgens goed zien met een redding op hem afstormende van Sven van Doorm. De keeper wist een IJmuidense voorsprong te voorkomen door de inzet tot tweemaal toe goed te pakken. De mannen van Jonk lieten een kleine vijf minuten voor het verstrijken van de eerste zich weer eens zien. Jari Vlak haalde met links uit, maar zijn schot kende niet het venijn om Swolfs te kloppen. Niet veel later klonk het signaal voor de rust.

Het eerste schot van de tweede helft kwam van de voet van Nick Doodeman. De buitenspeler schoot de bal echter hoog over het doel van Swolfs. Het was vooral een schaakspel op het middenveld geworden. Beide teams wisten de vrije ruimtes moeilijker te vinden. Toch wist de thuisploeg merendeel van hun duels te winnen, waardoor zij de betere kansen creëerden ten opzichte van Telstar. Gijs Smal haalde zo’n twintig minuten voor tijd verwoestend uit, maar zag dat Telstar keeper Swolfs een redding in huis had om hem van scoren af te houden. Ibrahim El Kadiri liet zich een kwartier voor tijd zien, maar zag zijn schot gepakt worden door de Telstar goalie.

Rechtsback Noah Fadiga had een goede solo in huis, maar ontbrak het schot aan scherpte en verdween het tegen het vangnet. De bezoekers kregen vervolgens een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Senne Lynen zag zijn inzet gekraakt worden voordat deze het doel kon bereiken. El Kadiri had met nog twee minuten te spelen een goede voorzet in huis op Jelle Duin. De spits wist de bal echter niet op het doel te koppen, maar mikte enkele meters naast. De Volendammers kregen diep in de blessuretijd nog een kans op de overwinning, maar Jelle Duin raakte al glijdend de lat.

De Volendammers hebben komende week geen wedstrijd. De eerstvolgende partij is op bezoek bij Jong Utrecht op maandag 24 februari. Die wedstrijd begint om 20:00.

3’ - Shayne Pattynama (eigen doelpunt) (1 - 0)
34’ - Glynor Plet (1 - 1)