TOP Oss houdt FC Volendam op gelijkspel

FC Volendam - TOP Oss: 1 - 1 (1 - 0)

20 november 2020 / Keuken Kampioen Divisie

Na een reeks van vijf gewonnen wedstrijden hield TOP Oss FC Volendam vanavond op een gelijkspel. In het koude Kras Stadion werd het 1-1.

Trainer Wim Jonk moest het vrijdag stellen zonder Derry John Murkin, die eerder deze week geblesseerd raakte op de training. Ook Ibrahim El Kadiri was afwezig, waardoor de gehele linkerflank anders werd ingevuld. Martijn Kaars nam de plaats van El Kadiri in en Dean James stond, in zijn eerste wedstrijd als basisklant, als linksback geposteerd. Diezelfde James was de eerste die het net liet bollen. Een vrije trap vloog sierlijk van zijn linkerschoen in de bovenhoek achter de kansloze Bo Geens: 1-0.

Wie verwachtte dat FC Volendam kon doordrukken kwam bedrogen uit, want het lukte de oranjehemden niet om de stevige verdediging van TOP Oss in verlegenheid te brengen. Sterker nog, vlak voor de pauze moest Nordin Bakker handelend optreden toen Dean Guezen doorbrak. Met 1-0 eindigde de eerste helft.

Dichtbij de tweede

Hoewel de gasten de eerste kans van de tweede helft kregen, was FC Volendam daarna tweemaal heel dichtbij de 2-0. Eerst koos Mohamed Betti voor de korte hoek, waar een pass voor de goal ook een optie was geweest. De poging van de rechtsback kwam in het zijnet. Samuele Mulattieri had vervolgens de 2-0 op zijn schoen, maar de Italiaan schoot voorlangs. Hierna kreeg TOP Oss het overwicht, maar kwam het niet tot echte kansen. Tot de 75e minuut toen voormalig FC Volendam spits Dennis van der Heijden de gelijkmaker binnenkopte bij de tweede paal.

Niet veel later leek FC Volendam de leiding weer te pakken, toen een panklare voorzet van invaller Dyllandro Panka door Samuele Mulattieri kon worden binnengeschoten. Waar iedereen uit ging van een goal, werd de bal nog van de lijn gehaald door een Brabantse verdediger.

Met een aantal wissels probeerde Jonk het tij nog te keren, maar het lukt het Nieuwe Oranje niet om nog kansen te creëren. Het eindigde derhalve in een 1-1 gelijkspel. De winstreeks is ten einde, de ongeslagen reeks niet. Veel tijd om te herstellen is er niet, want maandag staat het uitduel tegen Jong Ajax op het programma. Dan wordt er om 21:00 uur afgetrapt op sportpark de Toekomst in Amsterdam Zuidoost.

Foto's: Fred Rotgans