Volendammers zetten VVV in eigen huis aan de kant

FC Volendam - VVV-Venlo: 2 - 1 (1 - 1)

17 september 2021 / Keuken Kampioen Divisie

In het Kras Stadion kwamen FC Volendam en VVV-Venlo elkaar voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 weer tegen. De laatste thuisoverwinning van de Volendamse equipe tegen VVV dateert alweer uit 2006. Die statistiek werd vanavond tenietgedaan, want er werd met 2-1 gewonnen van de Limburgers. Bij FC Volendam debuteerde Jordi Blom vanavond, hij verving de geschorste Daryl van Mieghem. Milan de Haan en Achraf Douiri maakten voor het duel met VVV ook deel uit van de wedstrijdselectie.

De Volendammers begonnen sterk aan de wedstrijd. Het eerste schot werd al binnen dertig seconden gelost door de oranje aanvalslinie. Mühren en consorten waren op schot, want de dreiging was groot in de eerste vijf minuten. Boy Deul kwam heel dicht bij een doelpunt, maar de ervaren middenvelder zag zijn bal rakelings voorlangs gaan. Na een klein kwartier voetballen wisten de mannen van Wim Jonk de toenemende kansenstroom om te zetten in een doelpunt. Gaetano Oristanio bracht met een prachtige pass Denso Kasius in stelling om voor te geven. De rechtsback gaf een vlekkeloze voorzet die werd binnen gewerkt door Robert Mühren.

Schaakspel

Met de 1 - 0 op het bord kon het schaakspel beginnen. De Volendammers vochten een strijd uit op het middenveld, maar letten even niet op toen Tristan Dekker vrijwel ongemoeid mocht afstormen op het doel van Barry Lauwers. De centrale verdediger trok naar de tweede lijn en schoot de bal hard in de linkerhoek van het doel. Na de gelijkmaker trokken beide teams aan de rem. Zo werd het vervolg stroperig en gebeurde er louter weinig na de goal van VVV-Venlo.

Vlammen

Na de theepauze schoot de Volendamse succesformatie uit de startblokken vandaan. Debutant Blom bracht de euforie terug in het Kras Stadion, nadat zijn uitstekende voorzet werd omgezet in een doelpunt van routinier Deul. De middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje, nadat Blom zijn voorzet niet gepakt zag worden door de Venlose goalie. Met een open doel in het vizier, was missen geen optie voor Deul. Na ruim een uur kwam invaller Ibrahim El Kadiri in de buurt van een doelpunt. De linksbuiten stormde op karakteristieke wijze naar binnen en wist op doel te schieten. Zijn poging eindigde tegen de handschoenen van de Limburgse doelman. Een paar minuten voor tijd kwam El Kadiri opnieuw in de gelegenheid om te scoren. De aanvaller vond opnieuw de vuisten van de keeper. Het was de aanzet tot een klein slotoffensief van de Oranjehemden. Martijn Kaars kopte een meter naast het doel van de Limburgers op aangeven van El Kadiri.

Scoreverloop:
14’ Robert Mühren 1 - 0
23’ Tristan Dekker  1 - 1
48' Boy Deul  2 - 1

Opstelling FC Volendam: Barry Lauwers, Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, John Hilton (80. Mike Eerdhuijzen), Alex Plat (64. Samir Ben Sallam), Boy Deul (80. Joey Antonioli), Calvin Twigt, Jordi Blom (80. Martijn Kaars), Robert Mühren, Gaetano Oristanio (61. Ibrahim El Kadiri).

Opstelling VVV-Venlo: Lukas Zima, Tobias Pachonik, Kristopher da Graca, Tristan Dekker (82. Ertan Hajdaraj), Brian Koglin, Carl Johansson (70. Wassim Essanoussi), Aaron Bastiaans, Erik Sorga (61. Joeri Schroijen), Yahcuroo Roemer (46. Guus Hupperts), Joep Munsters (61. Kees de Boer).

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws