Invaller Doodeman kopt FC Volendam laat langs Helmond Sport

Helmond Sport - FC Volendam: 0 - 0 (0 - 1)

18 september 2020 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft vanavond op bezoek bij Helmond Sport de eerste zege van het seizoen geboekt. In blessuretijd kopte invaller Nick Doodeman de enige treffer tegen de touwen.

Zo tumultueus als de eerste helft van het thuisduel met NEC dinsdag verliep, zo schaars waren de mogelijkheden voor beide ploegen voor rust in Helmond. Pas na vijfendertig minuten was het de ploeg van Wim Jonk dat als eerst in kansrijke positie kwam. Boy Deul wist niet te profiteren van een slimme, snel genomen vrije trap van Francesco Antonucci. Na een knappe aanname met de borst, schoot hij de bal naast.

Kort daarna moest Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel in actie komen bij een hard afstandsschot van Zakaria El Azzouzi, die weer vanaf de aftrap mocht starten. De aanvaller kreeg een minuut voor rust een levensgrote kans. Maar in vrije doortocht naar het Helmond-doel, schoot hij ruim over.

Appél

Ook was er in Noord-Brabant weer een basisplaats weggelegd voor Ibrahim El Kadiri, die kort voor de pauze onderuit werd getrokken in het strafschopgebied van de thuisploeg. Scheidsrechter Edwin van der Graaf wuifde het appél voor een penalty echter weg.

De tweede helft begon meteen een stuk bedrijviger dan de eerste. FC Volendam leek al na een minuut op voorsprong te komen, toen Marco Tol een indraaiende voorzet in het Helmondse doel kopte. Helaas voor de gasten werd het doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Aan de overkant trad Nordin Bakker vervolgens attent op bij een hard, verraderlijk schot van Orhan Dzepar in de korte hoek.

Door die gebeurtenissen kwam het tempo in de wedstrijd op gang en gingen beide ploegen om beurten op zoek naar de openingstreffer. Toch lukte het FC Volendam, doordat Helmond Sport er continu fanatiek bovenop zat, niet om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Daarentegen hield de achterhoede zich goed staande en wist de gastheer ondanks het overwicht nauwelijks gevaar te stichten. Vijf minuten voor tijd leek Lance Duijvestijn te kunnen aanleggen voor de 1-0, maar Tol voorkwam met een uiterste krachtinspanning dat de aanvaller tot schieten kwam.

Matchwinner

In de uiterste jacht op de enige en winnende treffer, sleutelde Jonk aan de Volendammer formatie en bracht hij met Doodeman, Mike Eerdhuijzen en Darius Johnson frisse krachten binnen de lijnen. Met resultaat, want in de tweede minuut van de blessuretijd waren het twee van die invallers die het verschil maakten. Met een verfijnde steekpass stuurde de Engelse invaller Derry John Murkin weg, die op zijn beurt een panklare voorzet afleverde op de binnenkoppende matchwinner Doodeman.

Door die late, beslissende treffer reist FC Volendam met een opgelucht gevoel én drie punten op zak terug naar huis. Zondag (20.00 uur) mag Het Nieuwe Oranje de eerste competitiezege in eigen huis een goed vervolg gaan proberen te geven tegen Go Ahead Eagles.

90+2’ Nick Doodeman 0 - 1