Volendammers doen zichzelf tekort in Amsterdam

Jong Ajax - FC Volendam: 1 - 1 (1 - 1)

23 november 2020 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam speelde op een frisse maandagavond een uitwedstrijd bij Jong Ajax. Op Sportpark de Toekomst werd het een 1-1 gelijkspel tussen beide ploegen. Voor de mannen van Wim Jonk had er misschien meer ingezeten. Het was voor Joey Roggeveen en Josh Flint een bijzonder duel. Zij maakten hun debuut in de hoofdmacht van FC Volendam.

Gelijkopgaand

Het duel ging in de eerste helft gelijk op. FC Volendam had in de eerste tien minuten de betere van het veldspel. De ploeg zocht geregeld de aanval en bracht daar Jong Ajax af en toe mee aan het wankelen. Na een kwartier mochten de Amsterdammers zich de eerste kans van de wedstrijd toeschrijven. Jaymillio Pinas schoot de bal rakelings over het doel van de debuterende Joey Roggeveen. Na een half uur kwamen de Volendammers op voorsprong door een doelpunt van Martijn Kaars. Goed voorbereidend werk van Boy Deul zorgde ervoor dat Kaars de bal in het open doel kon schieten. Het doelpunt kwam voort uit een serie kansen, waarbij Kaars eerst nog het aluminium raakte en vervolgens dus wel het doel trof.

De mannen van Mitchel van der Gaag lieten echter snel weer van zich horen. Ze kwamen al snel weer op gelijke hoogte, door Victor Jensen. De Deen werd de diepte in gestuurd, waarna hij Roggeveen in de verre hoek verschalkte. Vlak voor de rust liet de debuterende doelman van zich spreken. Roggeveen pakte op fabelachtige wijze een schot van Kenneth Taylor uit de bovenhoek.

Debuut

Na rust kreeg Kaars de eerste mogelijkheid van de tweede helft. De spits schoof de bal rakelings voor het doel van Kjell Scherpen langs. Gedurende de tweede helft hielden beide ploegen de bal in de ploeg, waardoor er niet heel veel kansen ontstonden. Na een uur spelen vond er iets speciaals voor Josh Flint plaats. De Engelsman mocht invallen en maakte daarmee zijn eerste minuten in Het Nieuwe Oranje. De linksachter gaf niet veel later een veelbelovende voorzet op landgenoot Leon Maloney, maar de Engelse combinatie zorgde net niet voor een doelpunt.

FC Volendam bracht in de slotfase aanvallende intenties. In de laatste tellen van de wedstrijd kregen de Volendammers nog een enorme kans via Alex Plat. De spelverdeler kwam voor het sluiten van de markt oog in oog te staan met Scherpen, maar zijn schot miste de snelheid om de keeper te kunnen verassen. Hierna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

31' Martijn Kaars 0 - 1
35' Victor Jensen 1 - 1