Winnend FC Volendam scoort er ook tegen Jong AZ op los

Jong AZ - FC Volendam: 2 - 6 (1 - 4)

19 oktober 2020 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft maandagavond de tweede competitiezege op rij geboekt. In Wijdewormer scoorde de ploeg van trainer Wim Jonk er ook tegen Jong AZ op los: 2-6.

FC Volendam kende een vliegende start. Al na vier minuten was het raak: Marco Tol zag zijn kopbal worden gekeerd door Jong AZ-doelman Elber Evora, maar wist de rebound binnen te werken. Daarna ontstond een interessante fase met kleine kansen over en weer. De thuisploeg leek op 1-1 te komen, maar aanvaller Richonell Margaret schoot van dichtbij naast. En dat bleek een dure misser, want niet veel later bracht Francesco Antonucci de 0-2 op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van Nick Doodeman schoot de Italiaanse Belg de bal feilloos in de verre hoek. 

Vleugels

Het gaf FC Volendam vleugels. Eerst zag Ibrahim El Kadiri zijn poging uit de kruising worden gehaald door Evora, vlak daarna was het alsnog raak. Weer was het Doodeman die de beslissende pass gaf, waarna Martijn Kaars de derde Volendamse treffer op het bord bracht. Er kwam een tegenreactie van Jong AZ. Mohamed Taabouni kwam prompt vrij voor Nordin Bakker en faalde niet. Maar lang konden de Alkmaarders niet genieten van de teruggedrongen marge. El Kadiri werd vrijgelaten bij een corner en krulde de 1-4 binnen.

Counter

Na rust kreeg Jong AZ iets meer het initiatief, maar dit stelde FC Volendam in staat om gevaarlijk te worden via de counter. Bijna profiteerde Doodeman, toen de doelman van de thuisploeg te ver voor zijn doel stond. Zijn schot ging rakelings over. Na iets meer dan een uur spelen maakte Jong AZ de wedstrijd weer enigszins spannend. Debutant Yusuf Barasi speelde zich de zestien in en was Bakker te snel af met een schuiver in de verre hoek. 

Grote kansen bleven daarna schaars. FC Volendam probeerde het nog wel, maar wilde de veilige marge van twee doelpunten niet in gevaar brengen. Jong AZ had niet de energie meer om écht gevaar te stichten. Een afstandsschot van Peer Koopmeiners ging net naast. Toch kwam FC Volendam alsnog met een slotoffensief. Een voorzet werd door iedereen gemist, waarna Derry John Murkin verwoestend uithaalde en zo de 2-5 kon noteren. Ook invaller Samuele Mulattieri deed nog een duit in het zakje. Zijn rake schot bepaalde de eindstand op 2-6.

Vrijdag gaat Het Nieuwe Oranje met veel vertrouwen op jacht naar de derde zege op rij. Dan is FC Dordrecht om 18.45 uur te gast in het KRAS Stadion. De wedstrijd zal helaas opnieuw zonder publiek worden afgewerkt.

Scoreverloop 
4' Marco Tol 0 - 1
19' Francesco Antonucci 0 - 2
23' Martijn Kaars 0 - 3
28' Mohamed Taabouni 1 - 3
32' Ibrahim El Kadiri 1 - 4
63' Yusuf Barasi 2 - 4
83' Derry John Murkin 2 - 5
89' Samuele Mulattieri 2 - 6

Opstelling Jong AZ
Elber Evora; Yukinari Sugawara (65' Fons Gemmel), Peer Koopmeiners, Tijs Veldhuis, Maxim Gullit; Zico Buurmeester, Kenzo Goudmijn, Yusuf Barasi; Soulyman Allouch (46' Des Kunst), Richonell Margaret (46' Emir Biberoglu), Mohamed Taabouni (65' Millen Baars).

Opstelling FC Volendam
Nordin Bakker; Mohamed Betti, Brian Plat, Marco Tol, Derry John Murkin; Boy Deul (68' Jari Vlak), Alex Plat (90' Giannis Iatroudis), Francesco Antonucci (84' Samir Ben Sallam); Nick Doodeman, Martijn Kaars (84' Leon Maloney), Ibrahim El Kadiri (68' Samuele Mulattieri).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws