Puntendeling Jong FC Volendam in debutantenbal

Jong FC Volendam - De Treffers: 1 - 1 (1 - 1)

11 oktober 2020 / Tweede Divisie

Met twee debutanten in de basis, waarvan er één ook nog scoorde, heeft Jong FC Volendam met 1-1 gelijk gespeeld tegen De Treffers. De eerste helft was Jong FC Volendam de betere, maar dat gold in de tweede helft voor de gasten. Ondanks nog een aardige kans in de extra tijd uit een scrimmage konden beide trainers zich wel vinden in de puntendeling.

Scorende debutant

Na een aantal prima optredens in de O18 en in oefenwedstrijden bij Jong mochten tegen De Treffers zowel Joey Antonioli als Hamza Rahaoui aantreden in de basis. Voor beiden hun debuut in Jong FC Volendam. Beiden waren direct bij de eerste de beste kans van de wedstrijd betrokken. Na dik tien minuten te hebben gespeeld was het Calvin Twigt die op de middenlijn de bal veroverde. Via Joey Antonioli kreeg hij hem weer terug en zette vanaf de achterlijn voor. Aan de andere kant van de zestien kwam Hamza Rahaoui inlopen en haalde ineens met rechts uit. De bal werd licht geraakt door een verdediger, maar was ook zo hard dat doelman Centen geen antwoord had en de bal uit het net mocht rapen. Een heerlijk debuut voor deze achtienjarige middenvelder.

Jong FC Volendam nam vanaf de goal duidelijk het initiatief. Maar veel verder dan drie schoten van afstand (over en naast) kwam de ploeg van Johan Plat helaas niet. De Treffers kon er weinig tegen in brengen, maar toch kregen ze vlak voor rust nog een kansje. Gavin Vlijter zette vanaf links de bal voor, maar de inzet van Coen Maertzdorf kon enigzins moeizaam worden gekeerd door doelman Joey Roggeveen. De rebound van Lowie van Zundert had echter niet de juiste richting. Toch kwam de bal via een aanvaller van De Treffers voor de voeten van Tjeu Langeveld. Deze haalde hard uit en schoot zo de gelijkmaker binnen. In de resterende paar minuten kreeg De Treffers nog twee vrijetrappen die in de zestien van Jong FC Volendam belandden. Bij de eerste kopte een vrij staande speler erg slap in en de tweede werd van dichtbij over de goal gerost. Zo bleef het bij 1-1 voor de rust.

Slotoffensief

Na de thee was duidelijk dat De Treffers uit een ander vaatje tapte dan voor de rust. Er was meer strijd en Jong FC Volendam werd aardig onder druk gezet. Na een uur spelen voorkwam Jay Kruiver dat Gavin Vlijter wel een hele grote kans kreeg. Maar veel verder kwamen ze ook niet. Ze scoorden overigens nog wel, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Met nog een minuut of tien op de klok werd Ramza Rahaoui door Robin Janssen bij zijn shirt gepakt in de zestien, maar de scheidsrechter vond er iets te veel toneelspel bij komen. Dus net als in de eerste helft bij De Treffers kreeg ook Jong FC Volendam geen strafschop.

Het was wel het begin van een heus slotoffensief van de thuisploeg. Maar Koen Blommestijn zag twee inzetten, waarvan een sierlijke omhaal, gered worden door doelman Centen. In de absolute slotfase was er nog een scrimmage voor het doel van Centen. Een inzet van Blommestijn werd gered met de voet, waarna Calvin Twigt net zijn grote teen niet goed tegen de bal kon krijgen. Zo bleven we steken op 1-1. Op zich een terechte uitslag. Volgende week gaat Jong FC Volendam op bezoek van Scheveningen, mits het wel bekende virus geen roet in het eten gaat gooien.

13' Hamza Rahaoui 1-0
40' Tjeu Langeveld 1-1