Ondermaatse tweede helft aan basis nederlaag tegen Jong PSV

Jong PSV - FC Volendam: 3 - 1 (1 - 1)

04 oktober 2019 / Keuken Kampioen Divisie

De Herdgang blijft voor FC Volendam een lastig te nemen hobbel. Op bezoek bij Jong PSV gingen de Volendammers met 3-1 onderuit. In de tweede helft gaven de Volendammers de wedstrijd uit handen.

Jelle Duin bekroonde zijn basisplaats gelijk met een doelpunt. Na ruim een kwartier was de spits trefzeker vanaf de stip, nadat Noah Fadiga onderuit werd gehaald na een prachtige individuele actie. De penalty werd koelbloedig binnengeschoten.

Heer en meester
De vreugde was van korte duur. Aan de andere kant mocht Jong PSV ook aanleggen vanaf elf meter. Ngonge liet Nordin Bakker kansloos. Het zou het enige Brabantse wapenfeit van de eerste helft betekenen. FC Volendam was heer en meester en zette de thuisploeg met de rug tegen de muur. Het enige wat ontbrak waren doelpunten. Vooral Duin en Zakaria El Azzouzi hadden mogelijkheden om de Volendammers aan de leiding te brengen. In de slotminuut was FC Volendam nog het dichtstebij een doelpunt, maar Duin kwam een teenlengte tekort om de rebount te promoveren tot een treffer.

Slordig
Van het Volendamse overwicht was in de tweede helft, waarin Micky van de Ven zijn debuut maakte voor de oranjehemden, niet veel meer over. Het duel werd slordig, beide teams wisten weinig kansen te creëren. Jong PSV was nog het dichtste bij een treffer, maar Nick Runderkamp werkt een inzet uit een corner van de lijn. Jari Vlak was voor de Volendammers gevaarlijk, maar zijn schot van afstand en kopbal uit een vrije trap van Nick Doodeman eindigden aan de verkeerde kant van de paal.

Ruimte weggeven
Ngonge zette de thuisploeg in de slotfase op voorsprong met een schot in de korte hoek. FC Volendam stelde in de slotfase alles op alles om nog een resultaat aan de wedstrijd over te houden. Achterin gaf het ruimte weg en daar profiteerden de Eindhovense beloften van. Invaller Yorbe Vertessen scoorde de 3-1 en gooide de wedstrijd in het slot. Pogingen van Mike Eerdhuijzen (kopbal) en El Azzouzi (gevaarlijk schot) vonden geen doel. De eerste overwinning op bezoek bij Jong PSV blijft daardoor nog even op zich wachten. Volgende week zondag is er de kans op revanche, als het team van trainer Wim Jonk het in eigen huis opneemt tegen FC Den Bosch.

Scoreverloop:
17’ Jelle Duin 0 - 1 (penalty)
19’ Cyril Ngonge 1 - 1 (penalty)
78’ Cyril Ngonge 2 - 1
86’ Yorbe Vertessen 3 - 1