FC Volendam sluit voetbaljaar af met onnodig verlies in Breda

NAC Breda - FC Volendam: 3 - 0 (0 - 0)

18 december 2020 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft het voetbaljaar vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion afgesloten met een onfortuinlijke 3-0 nederlaag tegen NAC Breda. Alle treffers vielen in de tweede helft.

De openingsfase was een levendige. Al binnen de minuut was het NAC-middenvelder Lewis Fiorini die maar net naast het doel van Joey Roggeveen schoot. Ondanks de terugkeer van Nordin Bakker (was geblesseerd) in de wedstrijdselectie, bleef de 22-jarige Hoofddorper onder de lat van FC Volendam staan.

Hoewel de thuisploeg hierna nog een aantal keer van afstand schoot, kwam het eerste écht grote gevaar van de ploeg van trainer Wim Jonk. Na een goede dribbel, zag Samuele Mulattieri zijn schot maar ternauwernood worden gekeerd door NAC-doelman Roy Kortsmit. Daarna leek de Italiaanse spits opnieuw in kansrijke positie te komen, maar door een verkeerde aanname bleef het schot uit. Daarna was het weer NAC dat bijna kon juichen: een vrije kopbal van Colin Rösler werd katachtig gepakt door Roggeveen.

Verbazing

Toch kwam het initiatief steeds meer van FC Volendam. Martijn Kaars was twee keer extreem dicht bij de openingstreffer. Eerst zag hij een voorzet nét voor zijn hoofd worden weggetikt door Kortsmit, daarna kwam de spits centimeters te kort om opnieuw een goede voorzet met het hoofd binnen te glijden.

Tien minuten voor rust leek FC Volendam dé kans te gaan krijgen om op voorsprong te komen, nadat de doorgebroken Mulattieri in de Bredase zestien werd getorpedeerd door doelman Kortsmit. Tot een ieders verbazing wuifde arbiter Jeroen Manschot het incident weg. Op slag van rust leek de 0-1 dan éindelijk te vallen, maar een inzet van Boy Deul kaatste via de binnenkant van de paal uit het NAC-doel.

Fortuinlijk

Na rust zette FC Volendam het initiatief door en was het Mohamed Betti die - na fraai doorstomen vanaf het middenveld - hard uithaalde. Zijn inzet zeilde maar net naast. Maar volledig tegen de verhoudingen in was het tóch NAC dat de score opende. Een vrije trap van Mounir El Allouchi werd door de FC Volendam-muur van richting veranderd en bracht Roggeveen op het verkeerde been: 1-0. Een fortuinlijke treffer voor de Brabanders. De openingstreffer deed FC Volendam niet veel goeds. Het lukte Het Nieuwe Oranje niet meer om met de zo bekende combinaties tot doelkansen te komen. NAC daarentegen was na een scrimmage dicht bij de 2-0, maar een knappe save van Roggeveen voorkwam dat.

De doelman had een minuut later geen kans toen de ingevallen Sydney van Hooijdonk de bal voor de doellijn binnen kon glijden. Van Hooijdonk maakte enkele minuten later vanaf elf meter zijn tweede van de avond, nadat scheidsrechter Manschot - na een op het oog wel heel licht vergrijp van Boy Deul - dit keer de strafschopstip wél wist te vinden. Toch kreeg ook FC Volendam nog een strafschop, nadat Francesco Antonucci onderuit werd gehaald. Het resulteerde niet in de eretreffer, want Deul schoot de pingel op de lat en de rebound werd van de lijn gehaald.

Zo eindigt een bijzonder en merkwaardig voetbaljaar voor FC Volendam met een kater. Op zondag 3 januari (20.00 uur) wordt de competitie in eigen huis hervat tegen MVV.

52' El Allouchi 1 - 0, 69' Sydney van Hooijdonk 2 - 0, 76' Sydney van Hooijdonk (pen) 3 - 0.