FC Volendam ziet promotiedroom eindigen na verlies in Breda

NAC Breda - FC Volendam: 4 - 1 (1 - 0)

15 mei 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is er zaterdag niet in geslaagd door te dringen tot de halve finales van de Keuken Kampioen Divisie play-offs. In Breda werd met 4-1 verloren van NAC.

De wedstrijd begon in een aardig tempo: eerst moest Nordin Bakker een uithaal van NAC-middenvelder Thom Haye uit het doel stompen, daarna was aan de overkant Martijn Kaars gevaarlijk uit een voorzet van Derry John Murkin en mocht Boy Deul doorlopen en uithalen. Zijn inzet werd ternauwernood geblokt. Toch was de grootste kans voor de thuisploeg: uit een hoekschop mocht verdediger Moïse Adiléhou vrij inschieten, maar tot Volendammer opluchting mikte hij naast.

Even later was het alsnog raak voor NAC. Kaj de Rooij dook ongedekt vrij op voor het doel van Bakker en schoot hard en hoog binnen. Bijna waren de Noord-Brabanders de voorsprong direct kwijt, toen Samuele Mulattieri oog in oog met doelman Nick Olij verscheen. De oud-goalie van AZ en TOP Oss wist de inzet van de Italiaanse aanvaller echter te keren en wierp zich ook voor de rebound van Deul.

Grip

Na rust bracht trainer Wim Jonk Francesco Antonucci binnen de lijnen voor Ibrahim El Kadiri, in de hoop iets meer grip op de tegenstander te krijgen. Dit gebeurde in eerste instantie. FC Volendam bracht frisse energie aan de dag en combineerde goed. Maar nog geen zeven minuten in de tweede helft deelde NAC een forse tik uit door de 2-0 te maken. Adilehou bleek dit keer wel koelbloedig, nadat hij de bal - uit een kluts-situatie - prompt voor zijn voeten kreeg in het strafschopgebied van FC Volendam. Na die fase zetten de gasten er enkel een afstandspoging van Antonucci tegenover.

NAC wist de wedstrijd na ruim een uur spelen te beslissen. Lewis Fiorini mocht vanaf het middenveld doorstomen en schoot beheerst en buiten het bereik van Bakker in de verre hoek. De keeper wist zich met een goede reflex wél te onderscheiden toen De Rooij vanuit de korte hoek zijn tweede wilde maken.

Forceren

FC Volendam deed via Mulattieri iets terug. De van Internazionale gehuurde spits schiet vanuit de draai knap binnen. Daarna deden de bezoekers er alles aan om een aansluitingstreffer te forceren, maar was het opnieuw aan de overkant raak. Michael Maria kwam door in de zestien en schoot in de rechterbenedenhoek raak. Via een strafschop - na een overtreding op Micky van de Ven - kon Antonucci de eindstand iets dragelijker maken. Zijn penalty werd echter gekeerd door Olij.

Door het verlies in Breda eindigen het seizoen van FC Volendam in mineur en moet het volgend seizoen een nieuwe poging doen om te promoveren naar het hoogste niveau.

Scoreverloop
33' Kai De Rooij 1 - 0
52' Moïse Adilehou 2 - 0
65' Lewis Fiorini 3 - 0
78' Samuele Mulatteri 3 - 1
86' Michaël Maria 4 - 1

Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Robin Schouten, Moise Adilehou, Dion Malone, Ramon Hendriks; Lewis Fiorini, Mohamed El Allouchi, Thom Haye (89' Anouar Kali); Marouan Azarkan (76' Moreno Rutten), Sydney van Hooijdonk (76' Lex Immers), Kaj de Rooij.

Opstelling FC Volendam: Nordin Bakker; Denso Kasius, Marco Tol (66' Brian Plat), Micky van de Ven, Derry John Murkin; Boy Deul, Alex Plat (81' Calvin Twigt), Samir Ben Sallam (66' Lequincio Zeefuik); Martijn Kaars (81' Giannis Iatroudis), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (46' Francesco Antonucci).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws