FC Volendam zet overwicht niet om in zege tegen NAC Breda

15 juli 2022

De trainingsweek in Vaals werd vrijdagavond afgesloten met een oefenduel tegen NAC Breda. Op het sportcomplex van RKVV JEKA zette FC Volendam het overwicht niet om in een zege. Het duel, een weerzien met Volendammer Alex Plat, eindigde zonder doelpunten: 0 – 0.

Met de zestienjarige Givairo Read voor de geblesseerde Achraf Douiri op de rechtsbackpositie begon FC Volendam sterk aan het duel. Ibrahim El Kadiri kwam er een aantal keren goed langs, maar in het vervolg ontbrak het aan nauwkeurigheid en een beetje geluk. Walid Ould-Chikh zag zijn poging langs de verkeerde kant van de paal scheren, terwijl Francesco Antonucci de vuisten van NAC-doelman Van Lare vond.

Even later schoot de Belg een vrije trap van ruim twintig meter rakelings naast. Aan de overkant liet ook NAC van zich horen. Ayouba Kosiah was het eindstation van een soepele Bredase aanval, maar mede door toedoen van de uitkomende Barry Lauwers eindigde de bal naast. Verder dan een harde uithaal van Antonucci (over) kwam FC Volendam voor de rust niet meer.

Nieuwe namen

Trainer Wim Jonk stuurde na de pauze veel nieuwe namen het veld in, waaronder testspeler Diego Gustavo. De middenvelder, spelend voor het Braziliaanse Laranja Mecânica, stond naast Gaetano Oristanio, die na zijn afgeronde huurtransfer voor het eerst dit voetbalseizoen minuten maakte in het oranje van FC Volendam. De gasten waren minder dwingend in het tweede gedeelte. Tayrell Wouter krulde de bal richting de verre hoek, maar zag het leer over het Bredase doel eindigen. Ook Gustavo nam het doel onder vuur, maar mikte te hoog.

De thuisploeg in het geel had nog de grootste mogelijkheden voor een doelpunt. Damon Mirani voorkwam met een uiterste krachtinspanning dat Velanas scoorde. En in de slotfase voorkwam Lauwers dat Kaj de Rooij zich tot matchwinner mocht kronen. De doelman keerde de inzet van de buitenspeler knap met de voet, waardoor hij zijn doel schoon hield. Dat deed NAC Breda ook, waardoor de teams het moesten doen met de brilstand.

AEK Athene

Komende vrijdag staat in Alkmaar de vierde oefenwedstrijd op het programma. AEK Athene is op het complex van Alkmaarsche Boys de tegenstander. Het duel wordt gespeeld achter gesloten deuren.

Eerste helft FC Volendam: Barry Lauwers; Givairo Read, Damon Mirani, Josh Flint, Derry John Murkin; Benaissa Benamar, Francesco Antonucci, Walid Ould-Chikh; Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Ibrahim El Kadiri

Tweede helft FC Volendam: Barry Lauwers; Casper Elberse, Billy van Duijl, Damon Mirani (70’ Milan de Haan), Roviën Ostiana (70’ Rob Tol); Diego Gustavo, Gaetano Oristanio, Imran Nazih; Tayrell Wouter, Lequincio Zeefuik (70’ Koen Blommestijn), Bilal Ould-Chikh.

Tekst:  FC Volendam
Foto's: Fred RotgansLaatste nieuws