FC Volendam geeft zege uit handen in Kerkrade

Roda JC Kerkrade - FC Volendam: 1 - 1 (0 - 1)

04 oktober 2020 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is er zondag niet in geslaagd te winnen bij Roda JC in Kerkrade. Een late strafschop van Roland Alberg zorgde voor een 1-1 eindstand.

Het begin was voor de thuisploeg, dat na een kleine tien minuten spelen dicht bij de openingstreffer via met een kopbal van Fabian Serrarens. Vrijwel direct daarna viel hij aan de overkant wél binnen: na een vlotte aanval legde Martijn Kaars de bal panklaar voor de in de basisformatie teruggekeerde Nick Doodeman, die de bal achter Roda JC-doelman Youri Roulaux schoot en FC Volendam daarmee op voorsprong bracht. Twee Roda JC-spelers probeerden de bal met een uitsterste krachtsinspanning nog van de doellijn te halen, maar kwamen er niet bij. Met de leiding kwam ook meteen de controle voor FC Volendam, dat direct op jacht ging naar een verdubbeling van de score.

Dit lukte bijna. Weer was het Doodeman die op weg leek naar een doelpunt, maar een grote kans was nét niet aan hem besteed. In de één-op-één vond hij de vlug uitkomende Roulaux op zijn weg. Nordin Bakker wist zich aan Volendam-zijde te onderscheiden met een alerte redding op een afstandsschot van Niek Vossebelt, waardoor de ploeg van trainer Wim Jonk met een minieme voorsprong de rust in ging.

Houtwerk

Na de pauze kwam FC Volendam direct met de schrik vrij. Van dichtbij schoot Roda JC-aanvaller Jordy Croux snoeihard op de paal. Kort daarna was het Jari Vlak die dat kunstje herhaalde: ook hij schoot hard, maar zag de bal via de lat terug het veld instuiten. De herkansing van Francesco Antonucci ging maar ternauwernood naast. Aan de overkant was het weer Vossebelt die het Volendammer doel met een krachtige poging maar net mistte. Dat de 0-1 na die wervelende tien minuten nog op het bord stond, was dan ook opmerkelijk te noemen.

De Roda JC-storm ging liggen en Jonk bracht Zakaria El Azzouzi binnen de lijnen voor Ibrahim El Kadiri, die veel meters maakte. FC Volendam probeerde voorzichtig het doel van de tegenstander op te zoeken en werd wederom gevaarlijk via Doodeman. De Venhuizenaar draaide zich een aantal keer knap vrij, maar schoot iets te wild over.

Buitenkansje

Twintig minuten voor tijd gaven de bezoekers de voorsprong uit handen. Amir Absalem ging in het strafschopgebied van FC Volendam na licht contact met Boy Deul naar de grond en zag scheidsrechter Serdar Gözübüyük tot zijn plezier naar de strafschopstip wijzen. Roland Alberg benutte het buitenkansje door Bakker naar de verkeerde hoek te sturen: 1-1. Kort daarna leek Roda JC een nieuwe dreun uit te delen: maar Bakker wist nog nét een hand tegen de bal te krijgen na een ietwat zachte omhaal.

En dus keert FC Volendam met een baalgevoel, maar niet helemaal met lege handen, naar huis. Op vrijdag 16 oktober (21.00 uur) komt Het Nieuwe Oranje pas weer in actie: dan is het eigen KRAS Stadion het decor van het thuisduel tegen Jong PSV.

16' Nick Doodeman 0 - 1,
72' Roland Alberg 1 - 1