Jong FC Volendam deelt punten met Spakenburg in opening competitie

Spakenburg - Jong FC Volendam: 2 - 2 (0 - 1)

21 augustus 2021 / Jack's League

Jong FC Volendam trapte zaterdagmiddag af voor de start van de competitie in de Jack's League. De ploeg van Johan Plat ging op bezoek bij Spakenburg. Na een 0 - 2 voorsprong, ging het in de slotfase helemaal mis en moesten de Volendammers de punten delen met de thuisploeg: 2 - 2.

De eerste helft begon moeizaam. Spakenburg was veel aan de bal en begon dreigend. Veel kansen, die Dion Vlak niet passeerden. In minuut tien stond Spakenburg-middenvelder Wilmilio Vink een-op-een met Vlak. Hij schoof de bal richting het doel, maar eindigde nipt naast. Vijf minuten later was Sjors Kramer de baas in de verdediging. Floris van der Linden sprintte richting de zestien en wilde zijn ploeg op voorsprong brengen. Kramer voorkwam dat, door een perfect getimde tackle in te zetten op de bal.

Goaltjesdief Beers

In minuut twintig kreeg Volendam een corner. Achraf Douiri nam plaats in de hoek en krulde de bal richting Jim Beers. Het uitsteken van zijn voet was genoeg om de bal achter Spakenburg-doelman Leon ter Wielen te krijgen: 0 - 1.

Sterk uit de kleedkamer

Een kwartier na rust liet Younes Taha El Idrissi zien dat hij kan spreken met zijn voeten. Hij speelde alle middenvelders van Spakenburg weg en gaf de bal perfect af op Douiri. De buitenspeler sprintte de zestien in en schoot zeer rustig de bal tegen de netten. Tien minuten later was daar Douiri's tweede poging. Hij kapte Ter Wielen uit en wilde de bal de bovenhoek in krullen, ware het niet dat zijn inzet net te hoog gemikt was.

Pech

Terwijl Sjors Kramer werd behandeld vanwege hoofdwond, scoorde Spakenburg-spits Lowie van Zundert de aansluitingstreffer tien minuten voor het einde. Zes minuten later had Vlak de bal in vizier, maar kwam te laat uit. Hierbij haalde hij voormalig Volendam-verdediger Frank Schilder onderuit. De scheidsrechter legde daardoor de bal op de stip. Die penalty werd verzilverd door Frank van der Linden. Hierdoor moest Jong FC Volendam de punten delen met Spakenburg: 2 - 2.

Jong Sparta-thuis

Volgende week speelt Jong FC Volendam zijn eerste thuisduel in Jack's League. De belofteploeg neemt het op tegen Jong Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt om 15:00 uur gespeeld. Kaarten zijn te koop aan de deur. Kaarten kosten € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor jeugd tot en met achttien jaar. Voor seizoenkaarthouders is de entree gratis.

22' Jim Beers 0 - 1
58' Achraf Douiri 0 - 2
81' Lowie van Zundert 1 - 2
90' Floris van der Linden 2 - 2

Spakenburg: Leon ter Wielen, Koos Werkman, Tim Brinkman, Boy van de Beek (67. Lowie van Zundert), Floris van der Linden, Wilmilio Vink (46. Vince Gino Dekker), Ravelino Junte (62. Roy Tol), Hero van Lopik, Frank Schilder, Youri Koelewijn (74. Yannick Zeeman), Frank Olijve (67. Roy Terschegget)

Jong FC Volendam: Dion Vlak; Lex Veerman (46. Younes Taha El Idrissi), Sjors Kramer, Jay Koorndijk; John Hilton, Milan de Haan, Samir Ben Sallam, Jay Kruiver (86. Rob Tol); Achraf Douiri (71. Milan Zonneveld), Jim Beers, Tayrell Wouter (59. Jordi Blom)

Foto's: Pro Shots / Remko Kool