FC Volendam wint de Vissersderby

Telstar - FC Volendam: 1 - 2 (0 - 0)

20 september 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Francesco Antonucci maakte vanavond zijn basisdebuut voor FC Volendam. Hij verving Jari Vlak. De andere tien spelers waren dezelfde die tegen FC Dordrecht mochten starten. Het Nieuwe Oranje werd gesteund door een vol uitvak, dat al wekenlang uitkeek naar de ‘Vissersderby’.

Hoewel de opening van het duel voor Telstar was, kreeg Nick Doodeman namens FC Volendam na twaalf minuten de eerste echte kans om de score te openen. Hij schoof de bal echter naast de goal van Telstar goalie Anthony Swolfs. Nordin Bakker was na twintig minuten attent bij een plotselinge kans voor Elayis Tavsan. Even later kroop de FC door het oog van de naald toen de van dichtbij gekopte bal op de lat eindigde.

Na deze kansen volgde een zeer onrustige fase die tot vlak voor rust duurde. Beide teams waren te gehaast en onnauwkeurig om kansen af te dwingen, terwijl er achter beide defensies aardig wat ruimte lag. Nadat een Telstar goal afgekeurd werd wegens buitenspel was Francesco Antonucci nog dichtbij een goal, maar zijn poging draaide net naast. Met 0 - 0 gingen we de rust in na een eerste helft waarin FC Volendam het moeilijk had.

De fysiek sterke Reda Kharchouch testte de Volendammer defensie in de openingsfase van de tweede helft met enkele gevaarlijke acties. Plots viel de goal aan de andere kant. Een prachtige pass van Kevin Visser werd op bijzonder fraaie wijze door Francesco Antonucci binnen gewerkt: 0 - 1. Direct hierna kon de Belg naar de kant ten faveure van Jari Vlak.

De laatste tien minuten vingen aan met Telstar dat de gasten terug drukte. Kansen leverde dat evenwel niet op. FC Volendam had moeite de bal in de ploeg te houden. Zo plots als de 0 - 1 viel, viel ook de 0 - 2. Een sterke actie van Jelle Duin, promoveerde hij zeven minuten voor tijd zelf tot een goal. Het uitvak ontplofte van vreugde. Niet veel daarna redde Swolfs op een kopbal van diezelfde Duin. Het verzet van Telstar leek geknakt, maar in blessuretijd knalde Rashaan Fernandes de 1 - 2 binnen. Dichterbij kwam de thuisploeg niet.

Zo won FC Volendam voor het eerst dit seizoen op vreemde bodem. Het was weliswaar niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar geen enkele Volendammer die daar vanavond om maalde.

Scoreverloop:
51' - Francesco Antonucci 0 - 1
83' - Jelle Duin 0 - 2
90+2' - Rashaan Fernandes 1 - 2