Volendammers winnen taai duel in Oss

TOP Oss - FC Volendam: 1 - 2 (1 - 2)

15 november 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Op een ijskoude novemberavond trof FC Volendam in het Frans Heesen Stadion de mannen van TOP Oss. De Volendammers wonnen met 1-2 en zijn daarmee voorlopig mede koploper in de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie. De mannen van Wim Jonk kwamen op een 1-0 achterstand, maar wisten het in de eerste helft nog om te draaien.

Ommekeer

Oss startte uitstekend aan de wedstrijd en kwam op een 1-0 voorsprong via Philippe Rommens die vanaf de rechterkant hard uithaalde en daarmee Nordin Bakker kansloos liet. Jelle Duin had voor de Volendammers het eerste wapenfeit. Hangend en wurgend worstelde de spits zich in het zestien meter gebied van de Ossenaren, maar zijn schot mistte vooral teveel kracht. De mannen van Wim Jonk kregen na verloop van tijd steeds meer grip op het duel en dat leidde al snel tot gevaarlijke kansen. Jari Vlak dribbelde gevaarlijk naar binnen vanaf de linkerkant, maar op de achterlijn ontbrak de splijtende pass. Dat was des te meer reden om aan te nemen dat de Volendammers dichterbij een doelpunt kwamen. Na een halfuur spelen kreeg de ploeg van Jonk de gelijkmaker op een presenteerblaadje.

Vanwege een handsbal van nota bene oud Volendammer Lorenzo Piqué kwam de bal op de stip te leggen. Jelle Duin was de aangewezen persoon voor de penalty en werkte deze, ondanks de keeper die erg dichtbij kwam, binnen. Met de gelijkmaker op zak gingen de mannen van Jonk opzoek naar meer. Duin kwam opnieuw in de buurt, na een flitsende actie kwam hij voor zijn man. De verdediger wist zich ternauwernood te herstellen en blokkeerde zo het schot van de Volendamse spits. Het aanvallende spel van de equipe van Jonk loonde want na 34 minuten spelen maakte Martijn Kaars, na een geweldige steekpass, er 1-2 van voor Volendam. De buitenspeler omzeilde zijn mandekker op snelheid en rondde keurig in de verre hoek af. Oss probeerde vervolgens te antwoorden, maar een schot van Giovanni Buttner verdween ver naast het doel van Bakker.

Stabiel

In het tweede bedrijf startten de mannen van Jonk weer voortvarend. Gijs Smal brak knap door vanaf de linkerkant, na zijn actie richting de as van het veld haalde hij aardig uit. Het schot verdween echter rakelings langs het doel van Oss. Cas Peters kwam namens TOP Oss vervolgens in de buurt van het Volendamse doel, maar schoot de bal uiteindelijk over. Na ruim een uur spelen kreeg Nick Doodeman de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij wist de keeper niet te passeren. Een aantal tellen later volgde er nog een schot op het Ossche doel, maar Nick Runderkamp zag hem millimeters naast vliegen.

De Volendammers werden steeds gevaarlijker. Duin was opnieuw in de buurt van het doel van Oss, maar kopte de voorzet van Doodeman een meter over. Klaas Wels wisselde namens TOP Oss erg aanvallend, Jonk ging niet in die stroom mee en besloot de tactiek te houden waar ze mee waren begonnen. Volendam kwam vijf minuten voor het eindsignaal goed weg. Een uitbraak van Oss kon bij de tweede paal niet in het doel worden gewerkt door Peters. De mannen van Jonk kwamen niet meer in de problemen, na het laatste fluitsignaal was de vreugde zichtbaar aanwezig.

De trainer was na afloop realistisch. ‘Dat we nu mede koploper zijn in de periode is leuk, maar de algehele ranglijst is het belangrijkst’, aldus Jonk.

Samir Ben Sallam debuteerde tijdens de wedstrijd, hij viel in na 66 minuten spelen.
 

Wedstrijdverloop:

6’ Philippe Rommens 1 - 0

30’ Jelle Duin (strafschop) 1 - 1

34’ Martijn Kaars 1 - 2

Samenvatting op FoxSport >>>

Opstelling TOP Oss: Damien Perquis, Olivier Rommens, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren (75’ Pieter Langedijk), Lion Kaak, Hennos Asmelash, Philippe Rommens, Lars Hutten (46’ Cas Peters), Cihat Celik (67’ Enzo Stroo), Giovanni Buttner

Opstelling FC Volendam: Nordin Bakker, Mohamed Betti (63’ Noah Fadiga), Marco Tol, Micky van de Ven, Gijs Smal, Kevin Visser, Nick Doodeman, Jari Vlak, Jelle Duin (83’ Derry John Murkin), Nick Runderkamp (66’ Samir Ben Sallam), Martijn Kaars

Foto's: Rob Lezer & ProShots (Remco Kool) - klik hier voor meer foto's 
Tekst: Maarten Schuijl
Video's: Rob Lezer, NH Nieuws & Fox Sport

 Laatste nieuws