Late treffers brengen FC Volendam zege in Oss

TOP Oss - FC Volendam: 2 - 3 (0 - 0)

24 september 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft na een geweldige ontknoping drie punten overgehouden aan het uitduel tegen TOP Oss. In de slotfase werd een achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning.

De wedstrijd kwam stroef op gang. Pas na een kwartier spelen was het FC Volendam dat voor het eerste gevaar zorgde. Na slordig uitverdedigen bij TOP Oss kwam Robert Mühren in kansrijke positie terecht. De scoorgrage spits vond doelman Norbert Alblas op zijn weg. Daarna kroop ook de thuisploeg uit zijn schulp, maar stond FC Volendam-doelman Barry Lauwers goed op zijn post om twee keer attent in te grijpen.

Er zouden in de eerste helft toch nog treffers vallen, maar desondanks bleef de score op het bord ongewijzigd. Eerst werd een TOP Oss-feestje afgeblazen: het doelpunt van Stuy van den Herik werd afgekeurd, omdat er in aanloop naar de treffer een overtreding was gemaakt op Denso Kasius.

Ook Mühren dacht het openingsdoelpunt op zijn naam te hebben gezet, na een scherpe voorzet van Daryl van Mieghem te hebben binnengewerkt. Maar ook de Volendammer feestvreugde was na een vlag- en fluitsginaal snel ten einde: buitenspel.

Vuurwerk

Na rust zou er meer spreekwoordelijk vuurwerk op het veld komen. En doelpunten die wél telden. De thuisploeg nam na vijfenvijftig minuten de leiding. Het was Joshua Sanches die Lauwers met een lage schuiver van dichtbij passeerde. FC Volendam had er echter niet lang voor nodig om de opgelopen schade weer ongedaan te maken. Uit een fraaie aanval tikte Kasius in bijna dezelfde minuut vanuit een lastige hoek de gelijkmaker binnen. Tot onvrede van FC Volendam-trainer Wim Jonk flikte TOP Oss dit kunstje ook: luttele minuten na de 1-1 was de Brabantste voorsprong alweer daar. FC Volendam slaagde er niet in de bal uit een corner uit de eigen zestien te werken, waardoor Sanches er als de kippen bij kon zijn om zijn tweede van de avond te maken.

Hoewel de doelpuntenstorm daarna ging liggen, bleven de kansen wel komen. Eerst liet TOP Oss het na de beslissende treffer te maken. Kay Tejan mocht van dichtbij uithalen, maar vond de opnieuw scherpe Lauwers op zijn weg. Daarna was weer Kasius gevaarlijk aan Volendammer zijde. Op karakteristieke wijze stoomde de back op richting het vijandelijke doel, zijn schot was echter niet moeilijk genoeg om Alblas opnieuw te verschalken.

Ontknoping

Om wat meer gevaar te stichten in de jacht op de gelijkmaker, bracht Jonk Ibrahim El Kadiri binnen de lijnen. De rappe buitenspeler liet zich een kleine twintig minuten later doeltreffend gelden. Van dichtbij schoot hij de bal snoeihard achter Alblas: 2-2.

Weer herhaalde zich een feit uit de eerste helft, maar dit maal was het dezelfde ploeg die de tweede treffer in kort tijdsbestek wist te maken. Damon Mirani kopte een hoekschop van goudhaantje El Kadiri hard binnen en bracht FC Volendam daarmee een feestelijke ontknoping, met drie punten als aandenken. Cruciale punten in de strijd om de bovenste plaatsen én de eerste periodetitel. FC Volendam staat derde met één punt achterstand op koploper Excelsior en achtervolger ADO Den Haag.

Almere City-thuis

Vrijdag krijgt de jacht een vervolg, thuis tegen Almere City. De wedstrijd in het Kras Stadion begint om 20.00 uur. Klik hier om je tickets te scoren.

56' Joshua Sanches 1 - 0
57' Denso Kasius 1 - 1
63' Joshua Sanches 2 - 1
83' Ibrahim El Kadiri 2 - 2
85' Damon Mirani 2 - 3

TOP Oss: Norbert Alblas; Trevor David, Lorenzo Pique, Jan Lammers, Nicolas Abdat (64' IIounga Pata); Justin Mathieu, Stuy van den Herik, Lion Kaak, Richonell Margaret (64' Jearl Margaritha); Joshua Sanches, Kay Tejan (82; Giovanni Büttner).

FC Volendam: Barry Lauwers; Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, John Hilton; Calvin Twigt (66' Ibrahim El Kadiri), Alex Plat (46' Samir Ben Sallam), Boy Deul; Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Gaetano Oristanio (75' Martijn Kaars).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Pro Shots (Toin Damen) / Orange Pictures (Ben Gal)