FC Volendam rekent in tweede helft af met Woudia

VV Woudia - FC Volendam: 0 - 6 (0 - 0)

18 juli 2020 / Oefenwedstrijd

De kop is eraf voor FC Volendam. De eerste wedstrijd van de oefencampagne werd zaterdagmiddag met 0-6 gewonnen van VV Woudia. De gastheren uit Westwoud gaven vooral in de eerste helft goed weerstand, maar moesten in de tweede helft toch capituleren.

Op de perfect verzorgde grasmat in Westwoud had FC Volendam in de eerste helft moeite om zich een weg te banen door de opgetrokken muur. Martijn Kaars (twee keer), Samir Ben Sallam en Jari Vlak wisten hun kansen niet af te ronden. Alex Plat, die door afwezigheid van Kevin Visser de aanvoerdersband droeg, heerste op het middenveld en zorgde dat FC Volendam constant druk uitoefende op de defensie van Woudia. Doelpunten leverde het in de eerste helft niet op, ook niet toen Ibrahim El Kadiri naar de grond ging en appelleerde voor een penalty.

Met negen nieuwe namen in de tweede helft hield FC Volendam de druk erop. Na een regen aan kansen voor onder anderen Kaars, Vlak, Boy Deul en Leon Maloney, was het na een klein kwartier dan eindelijk raak. Kaars bediende Vlak, die keurig afronde. Op dat moment was het hek van de dam.

Klasseverschil

Invaller Dyllandro Panka verdubbelde de score na een prachtige individuele actie en een dito afronding. Ook Jim Beers (subtiele lob), Leon Maloney (penalty) en andermaal Beers drukte het klasseverschil uit in de score. Het slotakkoord was voor Mohamed Betti. De verdediger, die in competitieverband nog nooit wist te te scoren, verzilverde een rebound door met een smaakvolle stift de keeper te passeren voor 0-6.

Zondag 26 juli is de volgende wedstrijd in de oefencampagne. Dan komt Vitesse naar het sportcomplex in Westwoud.

Scoreverloop:
59’ Jari Vlak 0 - 1
63’ Dyllandro Panka 0 - 2
74’ Jim Beers 0 - 3
75’ Leon Maloney 0 - 4 (penalty)
79’ Jim Beers 0 - 5
90’ Mohamed Betti 0 - 6