Vijfklapper in halve finale bezorgt Jong FC Volendam finaleticket

Jong FC Volendam - Excelsior Rotterdam O21: 3 - 2 (2 - 0)

31 maart 2024 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam heeft zich zaterdag ten koste van Excelsior Rotterdam O21 geplaatst voor de finale van het O21 bekertoernooi. Dankzij twee goals van Caner Demircioglu en een fraaie streep van Myron Mau-Asam wonnen de Volendammers met 3 – 2 van Excelsior Rotterdam O21.

Het eerste gevaar van de Volendammers speelde zich al na twee minuten af: een hoekschop van Ibrahim El Kadiri eindigde op het hoofd van Nash Bijnoe, maar de verdediger kopte naast. Ook een afstandschot van Demircioglu eindigde naast het doel. Na een krap kwartier kreeg Excelsior een vrije trap nadat Axel Guessand aanvaller Rayvian Job aan de arm trok en afremde. De verdediger zag een gele prent, maar vervolgens ook goalie Kayne van Oevelen redding brengen. Na een ruime twintig minuten moest de doelverdediger opnieuw redding brengen toen er van dichtbij uit en vrije trap gekopt werd. Via een snel reflex werd de bal nipt over het doel getikt.

Bevrijding

Met nog tien minuten voor rust brak Demircioglu de ban. Een afvallende corner van El Kadiri werd opgepikt door de rechtsbuiten, die vervolgens hard op doel schoot. De bal werd van richting veranderd door Excelsior-verdediger Kymani Nedd, waardoor het leer in het doel verdween: 1 – 0.

Verdubbeling

Op slag van rust zorgde Mau-Asam voor de tweede Volendamse treffer van de middag. Door het hoog druk zetten van David Petrović, Imran Nazih en Mau-Asam zelf werd een inspeelbal van Excelsior-goalie Sem van Eeden onderschept door Petrović. De spits legde af op Mau-Asam die vervolgens de verre hoek zocht en Jong FC Volendam op een 2 – 0 voorsprong bracht.

Penalty

Het tweede bedrijf was nog geen tien minuten bezig toen de bal op de stip ging. Van Oevelen beging een overtreding toen hij tijdens het onderscheppen van de bal Job meenam. De keeper ging op de bon en werd vervolgens ook de verkeerde hoek in gestuurd door Raphael Eyongo: 2 – 1.

Tweeslag

Met nog tien minuten te gaan bracht Demircioglu de marge weer terug naar twee. De maker van de openingstreffer kreeg de bal op een presenteerblaadje van Bijnoe, waarna hij de zestien in sneed, zijn tegenstander uitkapte en vervolgens de verre hoek vond: 3 – 1.

Nog geen vijf minuten later werd het weer onnodig spannend voor de Volendammers toen Excelsior via een fraaie vrije trap van Clayti-Jaeden Gaari op 3 – 2 kwam. De gasten kregen moed, waardoor de Volendammers naar achter gedrongen werden. Het grote gevaar bleef gelukkig uit, waardoor Jong FC Volendam de finale van het bekertoernooi bereikte.

4 mei

Zaterdag 4 mei wordt de finale van het O21 bekertoernooi afgewerkt. De finale zal gespeeld worden tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Feyenoord O21 en PEC Zwolle O21. Wanneer er meer info over deze finale bekend is communiceert FC Volendam dat op haar socials.

34’ Caner Demircioglu 1 – 0
42’ Myron Mau-Asam 2 – 0
53’ Raphael Eyongo 2 – 1
81’ Caner Demircioglu 3 – 1
85’ Clayti-Jaeden Gaari 3 – 2