Vivaldo na duel tegen N.E.C.: "Een bijdrage leveren voelt goed, maar hebben overwinningen nodig"

01 maart 2024

FC Volendam heeft vrijdagavond teleurstellend met 2 - 5 verloren van N.E.C. Nijmegen. Doelpuntenmaker en Man of the Match Vivaldo Semedo was de gevaarlijkste man aan de kant van de oranjehemden en blikt terug op de wedstrijd.

"We begonnen goed, maar helaas werd mijn eerste doelpunt afgekeurd", zegt Vivaldo na afloop van het duel. "Als aanvaller wil ik belangrijk zijn voor het team en doelpunten maken. Na de eerste helft stond er 0 - 3 op het scorebord." FC Volendam had het lastig, maar Semedo zag een betere tweede helft. "We toonden personaliteit en strijd om de achterstand weg te vegen en resultaat te behalen."

Net als in de eerste helft begon FC Volendam ook scherp aan de tweede helft met een goal als resultaat. "Ik zag Bilal Ould Chikh met veel ruimte en hij kon mij diep sturen. Met een passeerbeweging kon ik goed om de keeper heen en het doelpunt maken." Voor de boomlange spits was dit zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. "De goal viel precies aan de kant van de fans zaten, dat maakte het nog mooier, maar helaas was het niet voldoende om resultaat te behalen", zegt Vivaldo. 

Man of the Match

Aan het einde van de wedstrijd werd de Portugese spits tot Man of the Match benoemd en dat doet hem goed. "Een bijdrage leveren aan het team in mijn eerste wedstrijd als basisspeler voelt goed. Dit geeft een boost aan mijn zelfverzekerdheid." Het vizier staat ondertussen al op de volgende wedstrijd tegen PEC Zwolle. "We willen en hebben overwinningen nodig komende wedstrijden. Daar geloven we in en zullen er alles aan doen om dat te behalen. Hopelijk kan ik ook volgende week belangrijk zijn voor het team en ditmaal wel resultaat behalen", sluit Semedo af. 

Tekst: Jeroen van Keeken
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws