Volendammers boeken benauwde zege op Jong PSV

FC Volendam - Jong PSV: 3 - 2 (2 - 0)

10 december 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam boekte op een frisse vrijdagavond een benauwde 3 - 2 overwinning op Jong PSV. De Volendammers moesten hoe dan ook winnen om überhaupt zicht te houden op de periodetitel. Boy Deul keerde terug in de basis na een blessure, waardoor Alex Plat weer op de bank plaats moest nemen. Daarnaast kwam Kevin Visser voor het eerst sinds augustus weer in actie.

In de eerste helft waren de verhoudingen al snel duidelijk. FC Volendam dicteerde het spel en het tempo van de wedstrijd. Het was dan ook niet gek dat de Volendammers na een ruime tien minuten wisten te scoren. Boy Deul kroonde zich tot feestvarken, nadat hij een corner vanaf de linkerkant van het veld had binnengekopt. Dit veranderde verder niets aan de verhoudingen, de mannen van Wim Jonk hielden de touwtjes stevig in handen. De voorsprong werd tien minuten later verdubbelt door topschutter Robert Mühren. Door een handsbal kwam de bal op de penaltystip terecht. De spits faalde niet vanaf elf meter en zette de Volendamse equipe op een 2 - 0 voorsprong. De Oranje storm ging daarna iets liggen. Mühren kwam nog dichtbij een doelpunt, maar stuitte op de voeten van Jong PSV doelman Maxime Delanghe. Mogelijkheden voor Gaetano Oristanio en Brian Plat vlogen over het doel van de Eindhovense visite.

Na de thee was het snel raak voor de Wijdbroeken. Invaller Ibrahim El Kadiri vond op schitterende wijze de linkerbovenhoek na een goede interceptie van de Volendamse aanvalslinie. De aanvaller kon vervolgens vanaf randje zestienmeter uithalen en zag zijn inzet in de kruising ploffen.

Na een klein uur kregen de bezoekers een penalty na een overtreding van Dean James. Hoewel Filip Stankovic nog in de buurt kwam van een stop, kon hij niet genoeg achter de bal krijgen om hem voor de lijn te houden. De gasten gingen vervolgens vol op de aanval en wisten opnieuw de bal achter Stankovic te krijgen. Via Mohammed Nassoh werd de marge naar één doelpunt verkleind. De aanvaller mocht binnen de zestien de bal in de rechterhoek langs de Servische sluitpost werken. De Eindhovenaren gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kregen die ook bijna. Jenson Steelt kopte de bal rakelings naast het Volendamse doel uit een corner. De Volendammers mochten zodoende in hun handjes knijpen dat het geen 3 - 3 werd.

Rentree

Aan Volendamse zijde volgde er nog wel een hoogtepunt. Kevin Visser maakte voor het eerst sinds 20 augustus, tegen Excelsior, weer minuten voor de Volendamse equipe. Met Visser in het team speelden de Volendammers de wedstrijd uit.

Volgende week spelen de Volendammers een uitwedstrijd tegen Almere City. De aftrap in Almere is om 20:00. De wedstrijd aldaar is meteen de laatste voor de winterstop.

12’ Boy Deul 1 - 0
21’ Robert Mühren 2 - 0
52’ Ibrahim El Kadiri 3 - 0
59’ Johan Bakayoko 3 - 1
62’ Mohammed Nassoh 3 - 2

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković, Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Dean James (81’ Walid Ould-Chikh), Calvin Twigt (68’ Alex Plat), Geatano Oristanio (68’ Lequincio Zeefuik), Boy Deul (85’ Kevin Visser), Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Martijn Kaars (46’ Ibrahim El Kadiri).

Opstelling Jong PSV: Maxime Delanghe, Nathan Markelo (76’ Yunus Bahadir), Jenson Seelt, Dennis Vos, Fedde Leysen, Mathias Kjølø, Johan Bakayoko, Mathijs Tielemans, Simon Colyn (59’ Mohammed Nassoh) , Ismael Saibari (59’ Emmanuel Matuta), Jeremy Antonisse (59’ Dante Sealy).

Tekst: Maarten Schuijl