Volendammers veroveren koppositie na overwinning op Almere City

FC Volendam - Almere City FC: 3 - 2 (1 - 1)

01 oktober 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Almere City werd met 3 - 2 aan de kant gezet door de Volendammers. Robert Mühren was de absolute uitblinker, de goalgetter was bij alle doelpunten betrokken. De spits was tweemaal de doelpuntenmaker en eenmalig de aangever bij een goal. 

De mannen van Wim Jonk begonnen ijzersterk aan het duel. De eerste kans werd binnen de minuut genoteerd. Gaetano Oristanio stuitte, na een mooie combinatie met Robert Mühren, op de vuisten van Michael Woud. De Volendammers bleven naar voren vliegen in de eerste vijf minuten. Ibrahim El Kadiri miste een grote kans op de 1 - 0, omdat de bal via een Almeerder naast het doel verdween. De Volendamse storm bereikte zijn hoogtepunt na een kleine tien minuten. Mühren mocht de bal ontvangen en op doel schieten. Waar Woud de bal leek te hebben, kwam de keeper bedrogen uit. Hij liet los, waardoor de bal over de doellijn rolde. Met de 1 - 0 op het bord, probeerden de Wijdbroeken de voorsprong te vergroten. Een heerlijke combinatie voorin werd niet omgezet in Volendamse glorie door El Kadiri. De vleugelaanvaller was de laatste schakel in de aanval, maar zijn voorzet ontbrak aan scherpte.

De bezoekers uit Almere draaiden de verhoudingen intussen langzaam om. Het elftal van Gertjan Verbeek had aan Maarten Pouwels het recept voor de gelijkmaker in huis. De druk werd opgevoerd door de mannen van Verbeek en deze kregen vervolgens waar ze recht op hadden. De Volendammers konden de druk niet weerstaan en zodoende mocht Pouwels uit een corner de 1 - 1 binnen knikken. Vervolgens werd er weinig meer gecreëerd door beide teams. 

Voorsprong

Na de theepauze leek Almere City af te stevenen op een voorsprong, maar Thijs van Leeuwen schoot de bal rakelings langs het doel. De spelers van Jonk herpakten zich vervolgens. Mühren zag ruimte aan de linkerkant, stuurde El Kadiri weg om de bal daarna weer zelf te ontvangen. De goaltjesdief zag zijn kans schoon om af te drukken en daarmee de 2 - 1 voorsprong op het bord te zetten. Een aantal tellen later kwam El Kadiri opnieuw in de buurt van een doelpunt. De linksbuiten draaide de bal op fraaie wijze richting de buitenste paal, maar zag zijn inzet via Woud op de paal belanden. Boy Deul kwam bij een corner polshoogte nemen in de zestien meter. De kopbal van de routinier vloog net over het doel van Almere City. 

Koploper

Wim Jonk bracht vervolgens Martijn Kaars in de ploeg. De aanvaller bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. Alex Plat onderschepte, Mühren gaf voor en Kaars gleed hem binnen. Met de 3 -1 tegen de touwen durfde Jonk het ook aan om Milan de Haan zijn debuut te gunnen. De jonge middenvelder verving Alex Plat. Almere City deed nog iets terug via verdediger Daniël Breedijk, maar dat mocht niet baten. Met de 3 - 2 eindstand en de resultaten elders zijn de Volendammers nu koploper in de Keuken Kampioen Divisie. 

Telstar-uit

Het komende weekend zijn de Volendammers vrij. De eerstvolgende wedstrijd staat over twee weken op het programma, uit tegen Telstar. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

Scoreverloop:
9’ Robert Mühren 1 - 0
31’ Maarten Pouwels 1 - 1
53’ Robert Mühren 2 - 1
73’ Martijn Kaars 3 - 1
90’ Daniël Breedijk 3 -2

Opstelling FC Volendam: Barry Lauwers, Denso Kasius, Damon Mirani, Alex Plat (77’ Milan de Haan), John Hilton (77’ Dean James), Calvin Twigt (72’ Joey Antonioli), Boy Deul, Gaetano Oristanio (54’ Mike Eerdhuijzen), Ibrahim El Kadiri (72’ Martijn Kaars), Robert Mühren, Daryl van Mieghem.

Opstelling Almere City: Michael Woud, Bram van Vlerken, Ramon Leeuwin, Tim Receveur (C) (20’ Stije Resink), Maarten Pouwels (63’ Jonas Arweiler), Lance Duijvestijn, Thibaut Lesqouy, Daniël Breedijk, Bradly van Hoeven, Jorrit Smeets (77’ Jeffry Puriel), Thijs van Leeuwen (77’ Marcelencio Esajas).

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans & Jan Mulder


Laatste nieuws